27.3 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Η Τζόρτζια Μελόνι δεν απαντά στα τηλέφωνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες, ανάμεσά τους και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθούν να επικοινωνήσουν με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, αλλά η Ιταλίδα πρωθυπουργός δεν σηκώνει το τηλέφωνο, γράφει η ιστοσελίδα Politico.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ιστοσελίδα, τρεις αξιωματούχοι της ΕΕ  αποκάλυψαν ότι η Μελόνι «αρνείται να απαντήσει στις κλήσεις, αφήνοντας μήνυμα στον τηλεφωνητή».

Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν ότι οι έξι κορυφαίοι διαπραγματευτές των τριών πολιτικών ομάδων – ΕΛΚ, Σοσιαλδημοκράτες και Φιλελεύθεροι- κατέληξαν σε συμφωνία για τις κορυφαίες θέσεις στην ηγεσία της ΕΕ, αλλά η Μελόνι αρνείται να την αποδεχτεί, αξιώνοντας μια σημαντική θέση για την Ιταλία, ως τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ένωση.

«Το γεγονός ότι η Ιταλίδα αρνήθηκε να υπογράψει ή να συζητήσει τη συμφωνία αύξησε τον φόβο των ηγετών ότι θα δημιουργήσει μεγάλη φασαρία στη σημερινή συνάντηση», αναφέρει το Politico.

«Το παιχνίδι των υποψηφιοτήτων- οι λεγόμενες “κορυφαίες θέσεις εργασίας”- θα παιχτεί από σήμερα το απόγευμα έως αύριο», γράφει η Corriere della Sera, προσθέτοντας ότι «λίγοι στοιχηματίζουν στο πράσινο φως  της Μελόνι στους διορισμούς των κορυφαίων θέσεων της Ε.Ε».

Κάντο όπως η Μέρκελ;

Η Μελόνι θα μπορούσε να απέχει από την ψηφοφορία, όπως έκανε άλλωστε και η Αγκελα Μέρκελ πριν από πέντε χρόνια, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην επιλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν , αλλά θα μπορούσε επίσης να ψηφίσει κατά, όπως έκαναν ο Ούγγρος Βίκτορ Ορμπαν και ο Βρετανός Ντέιβιντ Κάμερον το 2014, όταν διορίστηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η Μελόνι θα μπορούσε επίσης να ζητήσει ψηφοφορία για κάθε θέση χωριστά και με αυτόν τον τρόπο να καταλήξει σε μια διαφοροποιημένη απόφαση: Να υπερψηφίσει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως πρόεδρο, αλλά όχι τον Αντόνιο Κόστα και την Κάγια Κάλας για τις θέσεις του Προέδρου του Συμβουλίου και της επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής, αντίστοιχα. «Αν η Μελόνι,  αποφασίσει να τα σπάσει, θα προσπαθήσει να έχει στο πλευρό της άλλα κράτη, που υποστηρίζουν τη διαφωνία της», σημειώνει η La Repubblica.

Η Μελόνι προωθεί για μια θέση «Υπερ-Επιτρόπου» τον Ραφαέλε Φίτο, νυν Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό