20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η τεχνολογία φόρτισης 200W υποβαθμίζει ταχύτατα την μπαταρία

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από μερικές ημέρες η Xiaomi τράβηξε τα βλέμματα με την επίδειξη τεχνολογίας φόρτισης HyperCharge σε ισχύ 200W, η οποία μπορεί να φορτίσει πλήρως μια μπαταρία 4000mAh μέσα σε μόλις 8 λεπτά. Τα νούμερα είναι μεν πολύ εντυπωσιακά, αλλά παράλληλα εγείρονται ερωτήματα σχετικά με την προστασία της μπαταρίας και της συσκευής γενικότερα.

Προς τιμήν της, η Xiaomi επανέρχεται με διευκρινίσεις αναφέροντας ότι όντως η φόρτιση στα 200W επιφέρει δραματική υποβάθμιση της μπαταρίας. Συγκεκριμένα, η αρχική χωρητικότητα μειώνεται στο 80% μετά από 800 κύκλους φόρτισης, επομένως, θεωρητικά μια μπαταρία 4000mAh θα φτάσει στα 3200mAh μέσα σε περίπου 2 χρόνια.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, η Xiaomi σημειώνει πως η οδηγία των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών της Κίνας κάνει λόγο για υποβάθμιση της χωρητικότητας μέχρι το 60% σε 400 κύκλους φόρτισης, επομένως, καλύπτεται από το νομικό πλαίσιο τουλάχιστον στη χώρα της. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα ήταν καλή ιδέα να λανσάρει μια τεχνολογία που θα “τρώει” την χωρητικότητα της μπαταρίας μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, άσχετα αν την γεμίζει ταχύτατα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό