25 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα παίρνει αποφάσεις «σύντομα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η επικεφαλής ενός από τα μεγαλύτερα hedge funds στον κόσμο λέει ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης είναι απίθανο να αντικαταστήσουν τους traders σύντομα.

Η Man Group με έδρα το Λονδίνο, της οποίας τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία έφτασαν στο ιστορικό υψηλό των 178,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, κερδίζει τα χρήματά της χρεώνοντας τους επενδυτές με αμοιβές διαχείρισης και απόδοσης.

Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 54% μεταξύ 2018 και 2023, ακόμη και όταν ο μέσος αριθμός των εργαζομένων της εταιρείας αυξήθηκε μόλις κατά 30% – εν μέρει χάρη στη χρήση της τεχνολογίας.

Ενθουσιασμένη με τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη η Robyn Grew

Η Robyn Grew, η πρώτη γυναίκα που ηγείται του 241 ετών hedge fund, δήλωσε στο CNN σε συνέντευξή της νωρίτερα αυτό το μήνα ότι είναι ενθουσιασμένη με τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, σημειώνοντας ότι οι διαχειριστές των επενδύσεών της χρησιμοποιούν την τεχνολογία «σίγουρα πάνω από 10 χρόνια».

Ωστόσο, ήταν πρόθυμη να υποβαθμίσει την απειλή για τις θέσεις εργασίας.

«Δεν σκέφτομαι ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα λαμβάνει επενδυτικές αποφάσεις σύντομα», δήλωσε η Grew. «Νομίζω ότι η δεξιότητα του να γνωρίζεις τη δύναμη αυτής της τεχνολογίας είναι να γνωρίζεις τους περιορισμούς της».

Ο διευθύνων σύμβουλος, δικηγόρος που εντάχθηκε στη Man Group το 2010 και προηγουμένως διετέλεσε πρόεδρός της, παρομοίασε την τεχνητή νοημοσύνη με ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται στη χειρουργική: «(Οι χειρουργοί) έχουν τώρα αυτά τα εξαιρετικά κομμάτια εξοπλισμού που τους επιτρέπουν να έχουν καλύτερα περιθώρια, καλύτερη ορατότητα και μεγαλύτερη ακρίβεια».

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, «δεν θα θέλατε να σας κάνω νευροχειρουργική επέμβαση όσο λαμπρό και αν ήταν το εργαλείο. Και είναι το ίδιο με την τεχνολογία… Μπορώ να εκτιμήσω την ικανότητα και το τι μπορεί να σας προσφέρει αυτό το εργαλείο, αλλά εξακολουθείτε να το θέλετε στα χέρια εξειδικευμένων ανθρώπων».

: CNN

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό