23.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Η τελευταία ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για να επικυρωθεί ο οδικός χάρτης για την εκλογή νέου προέδρου γίνεται σε μια χρονική στιγμή που μαίνεται ο σκληρός εσωκομματικός πόλεμος στο εσωτερικό του κόμματος.

Τα όσα συμβαίνουν την τελευταία περίοδο απλά επιδεινώνουν το βαρύ κλίμα και ενισχύουν την άποψη περί αυτομαστιγώματος ή ακόμα χειρότερα περί γελοιοποίησης.

Το δυσάρεστο για την αξιωματική αντιπολίτευση -τυπικά ακόμα- είναι ότι με τις κινήσεις, δηλώσεις και τοποθετήσεις αρκετών στελεχών απαξιώνεται το κόμμα σε σημείο που άνθρωποι που είτε ήταν από την αρχή στις τάξεις του είτε συμπορεύτηκαν αργότερα, κυρίως μετά την ψήφιση του πρώτου μνημονίου, θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε.

Ισχύει η παραδοχή περί τέλους του ΣΥΡΙΖΑ; Εάν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση είναι νομοτέλεια και ουδείς μπορεί να αποτρέψει το μοιραίο.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που τον εμφανίζουν πέμπτο είναι ηχηρά μηνύματα, αλλά όπως προκύπτει από τις κινήσεις των περισσοτέρων στελεχών του, έχουν … βουλωμένα τα αυτιά τους.

Ομως οι πολίτες που στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, κυρίως οι πασοκογενείς που ήταν και ο μεγαλύτερος όγκος, ακούν, παρατηρούν και διαβάζουν τα πάντα και αισθάνονται αν όχι προδομένοι, τουλάχιστον αηδία με όσα γίνονται και δεν παραπέμπουν σε κανονικό κόμμα. Βέβαια πολλές φορές και στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειχνε πως έχει λειτουργία κανονικού κόμματος.

Παρά τα πολλά του προβλήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ τους εκπροσώπησε με τα λάθη του, τις παραλείψεις του και τις αβελτηρίες του, ακόμα και με ορισμένες ιδεολογικές εμμονές και δεν δικαιούται να ευτελίζει την πολιτική, όπως κάνουν αρκετά προβεβλημένα στελέχη του.

Πλέον δεν αισθάνεται την ανάσα του ΠαΣοΚ, αλλά το βλέπει να τρέχει μπροστά του και να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πάντα δημοσκοπικά.

Αρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά εμπόδια να ξεπεράσει για να επανέλθει στις ράγες της πολιτικής κανονικότητας ώστε να μιλήσει πολιτικά στους πολίτες και να απαντήσει στις προκλήσεις των ημερών. Αυτό όμως για να γίνει πρέπει κάποιοι να καταλάβουν και την ύστατη στιγμή ότι ακόμα και οι συζητήσεις που γίνονται για το καταστατικό στην παρούσα φάση, αφήνουν παγερά αδιάφορους τους ψηφοφόρους και ενδιαφέρουν μόνο κομμάτι της κομματικής νομεκλατούρας.

Η χώρα έχει πολλά προβλήματα και πρέπει να υπάρξει ισορροπία στο πολιτικό σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια τελευταία ευκαιρία για να είναι μέσα στο πολιτικό παιχνίδι της επόμενης μέρας με φόντο τις συζητήσεις για τον προοδευτικό χώρο και να μην είναι παρακολούθημα. Αρκεί αυτό να το συνειδητοποιήσουν όλοι και να τρέξουν τις διαδικασίες με πολιτικούς και όχι οργανωτικούς και μηχανιστικόυς όρους.

Σε μια χώρα όπου η κυβέρνηση αλωνίζει και την αντιπολιτεύονται βουλευτές της , ενώ καταγράφονται πολλές αρνητικές ενέργειες  είναι κρίμα και δεν περιποιεί τιμή ένα κόμμα της Αριστεράς να είναι εγκλωβισμένο στην εσωστρέφεια.

Καθαρές λύσεις και γρήγορα με πολιτικό πρόταγμα, εάν πραγματικά τους ενδιαφέρει να αξιοποιήσουν την τελευταία ευκαιρία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό