18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Δύσης δεν μπορεί πλέον να οριστεί ως «υβριδικός πόλεμος»

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσο η Ουκρανία απορρίπτει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επιλυθεί η σύγκρουση, υποστήριξε την Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Όσο περισσότερο απορρίπτουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες οι Ουκρανοί, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να βρεθεί λύση», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Νότια Αφρική.

Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι είναι ανοιχτή σε συνομιλίες, αλλά η Ουκρανία και οι ΗΠΑ τονίζουν ότι δεν βλέπουν κανένα σημάδι ότι η Μόσχα σοβαρολογεί όσον αφορά τις προθέσεις της για τον τερματισμό του πολέμου και αντίθετα υποπτεύονται ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να ανασυνταχθούν οι ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στο πεδίο.

Παράλληλα, κατηγορώντας την Δύση για την προμήθεια όπλων αξίας δισ. ευρώ στο Κίεβο, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Δύσης δεν μπορεί πλέον να οριστεί ως «υβριδικός πόλεμος», αλλά είναι πιο κοντά σε πραγματικό πόλεμο.

Αναφερόμενος στη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας που διευκολύνει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, είπε ότι ότι οι όροι της «λίγο-πολύ εκπληρώνονται». Ωστόσο, η Ρωσία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα στην εξαγωγή των αγροτικών προϊόντων της, πρόσθεσε.

Ο Λαβρόφ αναφέρθηκε επίσης στις κοινές ναυτικές ασκήσεις μεταξύ Ρωσίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα. Όπως είπε, η Μόσχα δεν επιθυμεί «σκάνδαλα». Ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία παρείχε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια για τις στρατιωτικές ασκήσεις, απαντώντας για την κριτική σχετικά με τις ασκήσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό