16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η σχέση του με την Πάτρα και το θαλάσσιο μέτωπο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Η σχέση του με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την Αχαΐα ήταν γνωστή.

Ο Ανδρέας Φούρας, στο μήνυμά του για την απώλεια του Θεόδωρου Πάγκαλου αναφέρθηκε στη στενή σχέση που είχε μαζί του και στο ρόλο που ο πρώην υπουργός διαδραμάτισε στην απόδοση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στον δήμο.

 

Η ανάρτηση του Ανδρέα Φούρα

“Με τον Θόδωρο Πάγκαλο με συνέδεαν πολλά. Είχα ακούσει για αυτόν αλλά από κοντά τον γνώρισα την άνοιξη του 1978.

Μέλος τότε της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ είχα την ευθύνη του εργατικού κέντρου της Ελευσίνας. Στις δημοτικές εκλογές του 1978 το ΠΑΣΟΚ έδωσε χρήσμα υποψηφίου δημάρχου στον Θόδωρο. Ήμουν υποχρεωμένος να μετακομίσω σχεδόν στην Ελευσίνα. Συνδέθηκα όπως ήταν φυσικό στενά μαζί του. Σε εκείνες τις εκλογές ο Πάγκαλος ήρθε τρίτος,δεν άντεξε η εργατούπολη έναν αριστερό διανούμενο στο τιμόνι της πόλης. Ρίξαμε όμως τον σπόρο που έφερε γρήγορα καρπούς.

Από το 1981 στην περιοχή ήρθαν πολύ μεγάλες νίκεςγια την παράταξη. Τώρα τι να πρωτοθυμηθώ; Θα ξεχωρήσω μόνο : Ένα αξέχαστο αεροπορικό ταξίδι το καλοκαίρι του 1996 αυτός εγώ και οι γυναίκες μας στην Ατλάντα για τους ολυμπιακούς αγώνες και ακόμα τον αποφασιστικό ρόλο του ως Αντιποέδρου της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου στο άνοιγμα του δρόμου για να αποδωθεί η παραλιακή ζώνη της Πάτρας στον Δήμο. Καλό ταξιδι καλέ μου φίλε”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό