12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η συνέντευξη Τύπου του αγώνα Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Αντιμέτωπος με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας θα βρεθεί ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (11/8, 21.30, Cosmote TV, επίσημος τηλεοπτικός συνεργάτης της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ), μετά το 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης για τον γ’ προκριματικό γύρο του UEFA Europa League, ο προπονητής Κάρλος Κορμπεράν και ο τερματοφύλακας της ομάδας Τόμας Βατσλίκ, μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τόμας Βατσλίκ:

Τι είδατε στην ανάλυση του πρώτου αγώνα και τι δεν είχε η ομάδα για να πάρει τη νίκη;Αναλύσαμε τον αγώνα είδαμε τα λάθη μας και προσπαθήσαμε στις προπονήσεις να τα διορθώσουμε ενόψει του δεύτερου αγώνα, προκειμένου να παρουσιαστούμε έτοιμοι.

Μπορείς να μας κάνεις μία σύγκριση σε σχέση με πέρσι; Πιστεύεις ότι στο πρώτο ματς παρουσιάστηκε βελτιωμένη η Σλόβαν ή ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε όπως πραγματικά μπορεί;Είναι διαφορετικοί αγώνες με πέρσι, κάναμε κάποια λάθη στον προηγούμενο αγώνα, τα οποία θα προσπαθήσουμε και να διορθώσουμε σε αυτό το δεύτερο ματς που έχουμε.

Πιστεύεις ότι έχει βελτιωθεί ο Ολυμπιακός σε σχέση με πέρσι;Στον έναν χρόνο που πέρασε κερδίσαμε το πρωτάθλημα, άλλαξε ο προπονητής και τώρα προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στον νέο τρόπο παιχνιδιού του νέου τεχνικού που έχουμε μαζί μας.

Μετά το τέλος του αγώνα μίλησες με τον παίκτη της Σλόβαν Ζμράλ, τι είπατε;Γνωριζόμαστε αρκετό καιρό με τον Ζμράλ, μιλήσαμε για διάφορα θέματα, δεν του είπα φυσικά πως παίζουμε εμείς και τι θα κάνουμε στο επόμενο παιχνίδι, αλλά ήταν μία καθαρά φιλική μεταξύ μας συζήτηση.

Μετά από 10 ημέρες με τον νέο προπονητή έχετε προσαρμοστεί στα όσα ζητάει από εσάς;Νομίζω ότι 10 ημέρες είναι αρκετές για να μάθουμε τον τρόπο παιχνιδιού του προπονητή μας και σίγουρα θα εμφανιστούμε βελτιωμένοι.

Κρίνεται μία πρόκριση, ο Ολυμπιακός, εσείς οι παίκτες, είστε έτοιμοι για αυτόν τον τελικό;Νομίζω είμαστε έτοιμοι για έναν τέτοιον αγώνα, έχουμε έμπειρους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν παίξει αρκετούς τέτοιους νοκ άουτ αγώνες και πιστεύω ότι θα εμφανιστούμε έτοιμοι.

Όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κάρλος Κορμπεράν:

Είναι το δεύτερο ματς που έχετε στον πάγκο του Ολυμπιακού, τι έχετε ετοιμάσει, ποιο είναι το πλάνο σας;Το πλάνο είναι να χρησιμοποιήσουμε τους πιο έτοιμους ποδοσφαιριστές που έχουμε και να παρουσιάσουμε την καλύτερη ομάδα που μπορούμε να διαθέσουμε, έτσι ώστε να πετύχουμε το μοναδικό μας στόχο ο οποίος είναι η νίκη και η πρόκριση. Θέλω να είμαστε καλοί σε επίθεση και άμυνα και να είμαστε πιο προσεκτικοί στις λεπτομέρειες. Αυτό που πρέπει είναι να παρουσιαστούμε καλύτεροι στα δυνατά μας σημεία στον αγώνα.

Μετά το τέλος του πρώτου αγώνα ο προπονητής της Σλόβαν, Βάις, είχε πει ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο ισχυρός γιατί θα έχει επιστροφές παικτών, συμφωνείτε με αυτό;Προφανώς όλοι ξέρουμε ότι έλειπαν παίκτες στο πρώτο ματς και θα είναι διαθέσιμοι για αυτόν τον αγώνα. Νομίζω πως αυτό είναι ένα βήμα για να είμαστε βελτιωμένοι, ωστόσο χρειάζονται όλοι όσοι είμαστε εδώ να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και βελτιωμένοι σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Όμως και να έπαιζαν ακόμη και οι ίδιοι ποδοσφαιριστές του πρώτου παιχνιδιού, δεν θα ήμασταν αδύναμοι αλλά το ακριβώς αντίθετο.

Τι εντύπωση σας έχει αφήσει η Σλόβαν;Είναι μία ανταγωνιστική ομάδα, αντιμετωπίζει τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τον ίδιο τρόπο που παίζει και στις εγχώριες υποχρεώσεις της. Είναι όμως τώρα ένας τελικός γιατί κρίνεται η συνέχεια στην Ευρώπη και για τις δύο ομάδες και για αυτό ο συναισθηματικός παράγοντας θα είναι πιο σημαντικός απ’ οτιδήποτε άλλο και οποιαδήποτε τακτική. Ο συναισθηματικός παράγοντας θα είναι ο πιο σημαντικός και για τις δύο ομάδες.

Ποδοσφαιρικά αποτελεί οδηγό για εσάς ο τρόπος που τελείωσε ο Ολυμπιακός τον πρώτο αγώνα;Κατά έναν τρόπο ναι, αλλά και κατά έναν άλλον τρόπο όχι. Αναλύσαμε αρκετά τα τελευταία λεπτά του προηγούμενου αγώνα και είδαμε ότι επιθετικά η ομάδα τα έδωσε όλα ώστε να σημειώσει το γκολ της ισοφάρισης. Όμως η αλήθεια είναι ότι επειδή ανοιχτήκαμε αφήσαμε στον αντίπαλο τον χώρο και χάρη στον Τόμας Βατσλίκ δε δεχτήκαμε κάποιο γκολ. Χαλάσαμε την ισορροπία μας για να γίνουμε επιθετικοί, αλλά αυτό θα πρέπει να το προσέχουμε για να μη χαλάμε την άμυνά μας.

Είπατε πως πνευματικά η ομάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη, μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα πως είδατε την ομάδα σας στο Ρέντη, είναι έτοιμη;Είμαι ευχαριστημένος με την απάντηση που έδωσε η ομάδα μου στο προηγούμενο παιχνίδι. Είμαι ικανοποιημένος γιατί είδα την ομάδα να αντιδρά ενώ είχε δεχτεί γκολ, κάτι το οποίο δεν είχε γίνει στο προηγούμενο ματς και είδαμε πως όταν δέχτηκε η ομάδα το γκολ δεν είχε αντίδραση. Όμως όπως είπα και πριν ενώ είμαι ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά μας και την επιθετικότητά μας για την ισοφάριση, θα έπρεπε να είχε γίνει χωρίς να ρισκάρουμε στην άμυνα και να δώσουμε στον αντίπαλο την ευκαιρία να μας απειλήσει σε κάποια αντεπίθεση. Είναι, λοιπόν, δική μου η ευθύνη να οργανώσω καλά το συναισθηματικό κομμάτι της ομάδας για να είμαστε ανταγωνιστικοί χωρίς να ρισκάρουμε και να δεχτούμε κάποια απειλή από τον αντίπαλο.

Δε θυμάμαι ξανά στο παρελθόν έναν νέο προπονητή να έχει να αντιμετωπίσει τόσα προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα πόσο επηρεάζουν τα πλάνα που έχετε στο μυαλό σας;Έχω μεγάλο κίνητρο για τον αυριανό αγώνα, σαν προπονητής πάντα ζω δυνατά και προσπαθώ να ενισχύω τα θετικά στοιχεία της ομάδας και ο στόχος μου είναι να οδηγήσω τον Ολυμπιακό στο καλύτερό του σημείο στην Ευρώπη για όσο καιρό θα βρίσκομαι εγώ στον πάγκο της ομάδας. Στη ζωή δε χρειάζονται μόνο προσδοκίες, καλές είναι αυτές αλλά θα πρέπει να έχεις οργάνωση και να προετοιμάζεσαι καλά για τις προσδοκίες που έχεις και πιστεύω ότι αύριο η ομάδα μου θα παρουσιαστεί έτοιμη και όπως πρέπει γιατί είμαστε μία θαρραλέα ομάδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό