14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα Απόλλων Λεμεσού – Ολυμπιακός – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Πιερ Κούντε και Κάρλος Κορμπεράν μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την ομάδα της Κύπρου στο Γ.Σ.Π. Λευκωσίας, στον πρώτο αγώνα της φάσης των Play Off του UEFA Europa League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πιερ Κούντε:

Μετά από έναν αποκλεισμό και μία πρόκριση, ποια είναι τα στοιχεία που πιστεύεις πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός να μη μετατρέψει σε θρίλερ και αυτήν τη σειρά;Μετά από τον αγώνα με τη Μακάμπι όπως όλοι ξέρετε έχουμε κάνει πολλές αλλαγές και έχουμε αλλάξει ριζικά την ομάδα μας. Με τη Σλόβαν παρότι δυσκολευτήκαμε δείξαμε ότι έχουμε κάνει αλλαγές. Τώρα έχουμε έρθει με τη νέα μας στρατηγική και έχουμε δουλέψει όσο καλύτερα μπορούσαμε. Θέλουμε να τα δώσουμε όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και με οποιονδήποτε τρόπο θα κερδίσουμε το αυριανό ματς.

Η αλλαγή που λες αφορά και εσένα γιατί από εκεί που ήσουν εκτός, τώρα είσαι βασικό κομμάτι της ενδεκάδας. Πως είδες την αλλαγή και τι το διαφορετικό βλέπεις τώρα;Δούλευα σκληρά απ’ όταν είχαμε και τον προηγούμενο προπονητή και αργά ή γρήγορα θα έπαιρνα την ευκαιρία μου. Τώρα ήρθε η ευκαιρία και είμαι αποφασισμένος να την αρπάξω και να συνεχίσω να δουλεύω, ξέρω ότι υπάρχει ανταγωνισμός μεγάλος στη συγκεκριμένη θέση αλλά είμαι εδώ για να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να κρατήσω τη θέση μου.

Η συνέντευξη Τύπου του προπονητή του Ολυμπιακού, Κάρλος Κορμπεράν:

Έχοντας την εικόνα του Ολυμπιακού με τη Σλόβαν, αλλά και την εικόνα του Απόλλωνα, τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να διορθώσετε για να πάρετε ένα θετικό αποτέλεσμα;Νομίζω πως το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να διατηρήσουμε τη δύναμή μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κυρίως να είμαστε επιθετικοί, αλλά και να έχουμε μία οργανωμένη και δυνατή άμυνα. Ανεξαρτήτου αντιπάλου πρέπει να κρατάμε τη δική μας φιλοσοφία στο δικό μας παιχνίδι και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα σημεία του γηπέδου. Ο Απόλλων είναι μία ομάδα η οποία παρότι αποκλείστηκε από τη Μακάμπι τη νίκησε στο δεύτερο ματς και είναι μία ανταγωνιστική ομάδα. Κέρδισε το Σούπερ Καπ στην Κύπρο και σίγουρα στο σημείο που βρισκόμαστε περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε μία δυνατή ομάδα.

Γνωρίζετε το κυπριακό ποδόσφαιρο, ποια είναι η συνταγή σας προκειμένου να πάρετε την πρόκριση;Θα πρέπει να είμαστε πρώτα απ’ όλα ο καλός μας εαυτός και να πιάσουμε το υψηλότερο επίπεδο απόδοσης, να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι. Φυσικά θα πρέπει να είμαστε και αποτελεσματικοί στην άμυνα. Ο καλός μας εαυτός πιστεύω θα κάνει ένα καλό ματς και το αποτέλεσμα σε περίπτωση νίκης θα είναι αποτέλεσμα μίας καλής απόδοσης γιατί παίζουμε απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο.

Μιλήσατε για τα ματς του Απόλλωνα με Μακάμπι και το Σούπερ Καπ, επειδή θα είναι άλλος προπονητής θεωρείτε ότι θα δείτε πολλές αλλαγές στον αντίπαλό σας;Σίγουρα όταν αλλάζει ένας προπονητής αλλάζουν και κάποια πράγματα στην ομάδα. Τον καινούργιο προπονητή τον γνωρίζω από προηγούμενη ομάδα μου και υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε κάποιες αλλαγές στον αντίπαλό μας σε σχέση με προηγούμενα ματς.

Τι πιθανότητες δίνετε στις δύο ομάδες και ποιο θεωρείτε ως δυνατό σημείο του Απόλλωνα;Το ποδόσφαιρο δεν έχει να κάνει με τα μαθηματικά και είναι δύσκολο να προσδιορίσεις με ποσοστό τις πιθανότητες. Όπως και να έχει όμως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι ικανός να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης, θα αντιμετωπίσουμε μία δυνατή ομάδα όμως εμείς είμαστε Ολυμπιακός, ένας μεγάλος σύλλογος και με νοοτροπία νικητή.

Πείτε μας για ποιο λόγο έμεινε εκτός λίστας ο Μαντί Καμαρά, την κατάσταση του Μασούρα, αλλά και του Ντε Λα Φουέντε. Όπως και ένα σχόλιο για τους τραυματισμούς των παικτών.Πρέπει να αναλύσουμε σε βάθος το θέμα των τραυματισμών. Σε κάποια πράγματα έχω εικόνα και άποψη, αλλά για κάποια άλλα επειδή συνέβησαν πριν έρθω στον Ολυμπιακό θα πρέπει να τα αναλύσουμε σε βάθος για να έχω μία ολοκληρωμένο άποψη. Σχετικά με τον Μαντί, τραυματίστηκε στο πρώτο ματς με τη Σλόβαν και δεν είχε προπονηθεί με την ομάδα μέχρι και σήμερα, οπότε είναι λογικό να προτιμήσω έναν παίκτη ο οποίος είναι σε καλύτερη κατάσταση παρά το γεγονός ότι αφήσαμε εκτός έναν σημαντικό παίκτη για την ομάδα. Ο Μασούρας ταξίδεψε μαζί μας και είναι εντάξει. Ο Ντε Λα Φουέντε επίσης ταξίδεψε μαζί μας, οπότε αυτομάτως τον κάνει διαθέσιμο για τις επιλογές μας, ωστόσο επειδή πριν έρθει στην ομάδα υπήρχε ένα διάστημα στο οποίο δεν είχε δράση συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες για να λάβει μέρος.

Μελετήσατε τον νέο προπονητή του Απόλλωνα για να μπείτε στη φιλοσοφία του;Ναι φυσικά έχω δει τα προηγούμενα ματς του στην προηγούμενη ομάδα, όπως και τους ποδοσφαιριστές που έχει τώρα στον Απόλλωνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό