32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Η συνάντηση στον Mytilineos και ο διαπραγματευτής του «Ελ. Βενιζέλος»

Ειδήσεις Ελλάδα

Γ.Σ.: Αύριο θα λάβει χώρα η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Mytilineos, με την επενδυτική κοινότητα να στρέφει το βλέμμα στην ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου, Ευάγγελου Μυτιληναίου, ο οποίος δεν αποκλείεται να παρουσιάσει ορισμένες νέες πληροφορίες για τη διαδικασία εισόδου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Πέρνα τούτου, στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η έγκριση του μερίσματος, αλλά και η εκλογή νέου ανεξάρτητου μέλους στο Δ.Σ.

Διαπραγματευτής: Τον διορισμό της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ως Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών και επί των συμβολαίων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ενέκρινε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας, με τη σχετική απόφαση να τίθεται σε ισχύ από σήμερα. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια κίνηση, η οποία επέρχεται εν όψει και της εισόδου της μετοχής στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης στα τέλη Ιουνίου.

Μέρισμα: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα του 0,23 ευρώ (μικτό ποσό) διαπραγματεύεται από σήμερα η μετοχή της Πλαστικά Θράκης, γεγονός το οποίο αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στη μετοχή της εισηγμένης. Ας σημειωθεί ότι από το παραπάνω ποσό θα πρέπει να αφαιρεθεί το προμέρισμα του 0,05 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η υπολειπόμενη επιβράβευση των μετόχων καθορίζεται σε 0,17 ευρώ.

12,4 ευρώ: Σήμερα θα γίνει η αποκοπή του δικαιώματος στο μέρισμα της Καπνοβιομηχανίας Καρέλιας, συνολικού ύψους 12,4 ευρώ/μετοχή. Η πληρωμή προς τους δικαιούχους θα ξεκινήσει την 10η Ιουνίου, με τη συντριπτική πλειονότητα του χρηματικού ποσού να καταβάλλεται στα μέλη της οικογένειας Καρέλια, τα οποία από κοινού ελέγχουν ποσοστό 94,5% επί του μετοχικού κεφαλαίου.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό