32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογαν δεν εμπόδισε την κατάληψη «εχθρικού νησιού»

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατάληψη «εχθρικού νησιού» στο Αιγαίο, προβλεπει η τελική φάση της τουρκικής αεροναυτικής άσκησης «Θαλασσόλυκος» που πραγματοποιείται έναντι της Ρόδου στον κόλπο της Μαρμαρίδας/ Ακσάζ.

Και αυτό, παρά το θετικό κλίμα της συνάντησης Ερντογάν- Μητσοτάκη, που αποτυπώθηκε και από τις δύο πλευρές.

Η άσκηση που είχε ακυρωθεί το 2023 λόγω της θετικής ατζέντας μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, εξελίσσεται εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, με τη συμμετοχή ελικοπτέρων, drones, υποβρυχίων ακόμη και αεροπλανοφόρου, όπως το Anadolu αλλά εφαρμόζει σενάρια πληγμάτων στόχων σε διάφορες βραχονησίδες.

Η άσκηση αυτή θα είναι μία από τις πολλές που έχει προγραμματισμένο να διεξάγει η τουρκική διοίκηση ναυτικών δυνάμεων το προσεχές διάστημα.

Εξάλλου, σε μήνυμά του προς τους αξιωματικούς των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  ενώ έκανε γνωστό πως η Τουρκία θα ναυπηγήσει και δεύτερο – μεγαλύτερο του Anadolu-  αεροπλανοφόρο.

Χακάν Φιντάν: «Στα μάτια μας δεν είναι αθώα τα περιβαλλοντικά πάρκα»

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν σε δηλώσεις του, την επομένη της επίσκεψης Μητσοτάκη, και κατά  διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Αυστριακό ομόλογό του, δήλωσε πως η Τουρκία εξέφρασε τις επιφυλάξεις και τις σκέψεις της για το θαλάσσιο πάρκο που σχεδιάζει η Ελλάδα στο Αιγαίο.

«Στα μάτια μας, αυτά δεν είναι ένα αθώο περιβαλλοντικό έργο, εάν προχωρήσουν, θα μπουν σε ζητήματα που είναι ενοχλητικά και αποτελούν κόκκινη γραμμή για εμάς, ειδικά την υφαλοκρηπίδα . Υπήρξε επίσης μια κατανόηση αρχής ότι δεν πρέπει να γίνουν αμοιβαία, μονομερή βήματα μέχρι να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα», είπε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό