16.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Η συγκίνηση με τον Πύρρο Δήμα, τα μετάλλια, τα ρεκόρ της Αθήνας 2004 και ο… Ρονάλντο []

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 της Αθήνας ήταν ένα «κόσμημα» για τον παγκόσμιο πολιτισμό, αφού η διοργάνωση «επέστρεψε» σπίτι της με πανηγυρικό τρόπο. Τα ρεκόρ που πραγματοποιήθηκαν και οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών στα αγωνίσματα, θα είναι πάντα στην μνήμη κάθε φιλάθλου. 

Η επιτυχία του Πύρρου Δήμα 

Ο Έλληνας αθλητής της άρσης βαρών, έχοντας κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια στις προηγούμενες Ολυμπιάδες, ήθελε να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και στην τελευταία του εμφάνιση στον θεσμό. Ο Πύρρος Δήμας πήρε το χάλκινο μετάλλιο και στην βράβευσή του, το κοινό της Ελλάδας τον επιδοκίμασε μέσα σε ένα συγκινησιακό κλίμα για τον ίδιο, αλλά και για τους φιλάθλους. Αξίζει να αναφερθεί πως ήταν και ο σημαιοφόρος της χώρας μας εκείνη την χρονιά. 

Τα μετάλλια που είχαν τις… εκπλήξεις τους

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, είχαν τις εκπλήξεις τους σε σχέση με τις χώρες που κατέκτησαν τα μετάλλια. Συγκεκριμένα, η Κούβα (27), η Αυστραλία (49), αλλά και η Ρουμανία (19), βρέθηκαν στο top15 των εθνών με τα περισσότερα βάθρα, ξεπερνώντας και την διοργανώτρια, Ελλάδα, η οποία είχε 16 μετάλλια. Στην κορυφή και αρκετά πιο μπροστά από την δεύτερη Κίνα (63), ήταν η Αμερική με 103. 

Τα ρεκόρ των Ολυμπιακών Αγώνων του ’04 

Οι αθλητές της διοργάνωσης έκαναν πράγματα και… θαύματα σε κάποια αγωνίσματα, κάνοντας αρκετά ρεκόρ. Ο Μάικλ Φελπς, ήταν μέσα σε αυτούς που έκαναν τον κόσμο να «τρίβει» τα μάτια του. Μετέπειτα, ο Αμερικανός έγινε και Ολυμπιονίκης. 

Αναλυτικά τα ρεκόρ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004:

Μάικλ Φελπς, ΗΠΑ (κολύμβηση αντρών 400 μέτρα, 4 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα)Λίου Χιάνγκ, Κίνα (τρέξιμο με εμπόδια αντρών 110 μέτρα, 12,91 δευτερόλεπτα)Τζόρνταν Χένρι, Αυστραλία (κολύμβηση γυναικών 100 μέτρα ελεύθερο, 53,52 δευτερόλεπτα)Ηλίας Ηλιάδης, Ελλάδα (νεότερος χρυσός Ολυμπιονίκης στο τζούντο) Ο Ηλίας Ηλιάδης και ο… Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, έκανε το ντεμπούτο στην διοργάνωση στο άθλημα του τζούντο όπου στην συνέχεια διέπρεψε παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο στα 81 κιλά, ενώ ταυτόχρονα έγινε ο νεαρότερος νικητής σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα αυτό. Στο βάθρο ανέβηκε και πάλι το 2012 στο Λονδίνο, κατακτώντας την 3η θέση.

Ένα «αστέρι» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αγωνίστηκε με την εθνική Πορτογαλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, κάνοντας τους πάντες να… υποκλιθούν στο τεράστιο ταλέντο του τότε 19χρονου άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Συνοψίζοντας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 της Αθήνας, θα μείνουν σε όλους τους Έλληνες σαν μία από τις καλές αναμνήσεις που έχουμε στην χώρας μας για τον αθλητισμό, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε πολλές. 

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό