12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η στρατηγική Μητσοτάκη μέχρι τις κάλπες: Τα διλήμματα και οι περιοδείες

Ειδήσεις Ελλάδα

Το βλέμμα στραμμένο  στις πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής έχει η κυβέρνηση, καθώς εκεί θα καταγράφει η δυναμική των κομμάτων. Από τη Νέα Δημοκρατία μιλούν για το στόχο της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές, ωστόσο αναγνωρίζουν πως αυτό που προέχει είναι να μην υπάρξουν θολά μηνύματα στην πρώτη αναμέτρηση.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη τεθεί τα διλήμματα των εκλογών με το ερώτημα που μπαίνει από την κυβερνητική πλευρά  να είναι «σταθερότητα ή περιπέτειες». Αυτό που τονίζεται είναι πως σε μια εποχή πολλαπλών εξωγενών κρίσεων δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς και επιχειρείται μέσα απο μια στρατηγική συγκρίσεων με το ΣΥΡΙΖΑ να αυξηθούν τα ποσοστά της γαλάζιας συσπείρωσης.

Το ενδιαφέρον στρέφεται πρωτίστως στην δεξαμενή των αναποφάσιστων και η εκτίμηση είναι πως πρόκειται κυρίως για κεντρώους ψηφοφόρους που δεν ταυτίζονται μόνιμα με ένα κόμμα. Για την προσέγγιση αυτού του κοινού στη Νέα Δημοκρατία θέλουν να παίξουν το «χαρτί» της οικονομίας, καλλιεργώντας ένα θετικό αφήγημα για την επόμενη ημέρα (π.χ. αύξηση επενδύσεων, απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας).

Ωστόσο στην κυβέρνηση αναγνωρίζεται πως η μητέρα των μαχών θα δοθεί για την αντιμετώπιση της ακρίβειας τόσο στην ενέργεια όσο και σε μια σειρά βασικών αγαθών. Ένα πακέτο στήριξης μπαίνει σε εφαρμογή σε δόσεις (έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 2.3 εκατομμύρια πολίτες, ξεπάγωμα συντάξεων, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης), ενώ υπάρχουν και μέτρα «κάβα» σε περίπτωση που συνεχιστεί το  κύμα αυξήσεων.

Το επόμενο διάστημα θα πυκνώσουν οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη- αύριο θα επισκεφθεί την Αρκαδία – με κεντρικό σύνθημα «το είπαμε – το κάναμε». Ουσιαστικά θα υιοθετηθούν παραδοσιακού τύπου περιοδείες με στόχο την αύξηση των ποσοστών συσπείρωσης και έμφαση θα δοθεί σε έργα και δράσεις ανά περιφέρεια.

Μέχρι το τέλος του έτους ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και την Θεσσαλία σε διήμερη επίσκεψη – κατά τα πρότυπα της πρόσφατης περιοδείας στην Αχαΐα  – με σειρά επαφών αλλά και συνέντευξη τύπου. Στόχος είναι ανάλογες περιοδείες να γίνονται δύο με τρεις φορές το μήνα στο δρόμο προς τις κάλπες, ενώ θα υπάρξουν και εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της Αθήνας (πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με πολίτες στην Καλλιθέα).

Κλείνουν τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας και στόχος είναι να υπάρξουν και υποψηφιότητες που θα σηματοδοτούν ένα άνοιγμα στο κεντρώο χώρο. Χθες ανακοινώθηκε πως ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης θα είναι υποψήφιος στην Ά Αθηνών και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ , αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος θα κατέβει  στην Μαγνησία.

Στο Νότιο τομέα της Αθήνας έχει ήδη ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ πρόκειται να κατέβει και ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης. Στον δυτικό τομέα θα είναι υποψήφιοι ο πρώην υπουργός  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα. Στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής θα είναι υποψήφιοι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας αλλά και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Στόχος είναι τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος να έχουν εντονότερο άρωμα γυναίκας και ήδη έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα της υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνας Μιχαηλίδου στην Α Πειραιώς, της Μαρίας Σπυράκη στην Α Θεσσαλονίκης, της Άννας Ροκοφύλλου στην Α Αθηνών και  της Σοφίας Νικολάου (πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής)  στην Εύβοια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό