31.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Η στιγμή που σκοράρει ο Ελ Κααμπί και «πυρπολείται» ο Πειραιάς

Ειδήσεις Ελλάδα

«Μεθυσμένη» πολιτεία θυμίζει ο Πειραιάς μετά την ιστορική κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τίτλου του Conference League από τον Ολυμπιακό.

Χιλιάδες άνθρωποι από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (29/5) είχαν κατακλύσει την πλατεία Κοραή, όπου είχε στηθεί γιγαντοοθόνη και παρακολούθησαν την εξέλιξη της αναμέτρησης που ολοκληρώθηκε με το ιστορικό επίτευγμα της ελληνικής ομάδας.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό, κρεμόταν από μια κλωστή και χρειάστηκε η παράταση για να αναδειχθεί νικητής. Αυτό δημιούργησε άγχος και έντονα συναισθήματα στους φίλους των «ερυθρολεύκων».

Έμεναν λίγα λεπτά για την ολοκλήρωση της παράτασης στον τελικό του Confrerence. Όλα έδειχναν ότι Ολυμπιακός και Φιορεντίνα θα έπαιζαν τον ευρωπαϊκό τίτλο στα πέναλτι, ωστόσο ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είχε διαφορετική άποψη.

Ο Μαροκινός «πιστολέρο» μετά από σέντρα του Έσε, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Φιορεντίνα. 

Το γκολ αυτό «πυρπόλησε» τον Πειραιά! Το συγκλονιστικό βίντεο με drone που καταγράφει την «ερυθρόλευκη λαοθάλασσα» και τον ήχο των Πειραιωτών από ψηλά… κόβει την ανάσα!

Φίλοι της ερυθρόλευκης ομάδας χορεύουν και τραγουδούν όλοι μαζί συγκινημένοι για τη μυθική κατάκτηση του κυπέλλου της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Πανηγυρισμοί σε όλη την Ελλάδα για το ευρωπαϊκό του Ολυμπιακού 

Οι φίλαθλοι μικροί και μεγάλοι ξεχύθηκαν σε δρόμους και πλατείες των πόλεων όλης της χώρας πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τροπαίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τη λήξη της αναμέτρησης οι Πατρινοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού ξεχύθηκαν στους δρόμους και πανηγύρισαν έξαλλα τον θρίαμβο της ομάδας του Μεντιλίμπαρ, με συνθήματα και καπνογόνα!

Στο κέντρο του Βόλου χιλιάδες υποστηρικτές των ερυθρόλευκων κατέβηκαν με κάθε μέσο προς το κέντρο και την παραλία, κρατώντας σημαίες, κασκόλ, σκούφους και φανέλες με τα σήματα του «Θρύλου» και φώναζαν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους.

Μεγάλο πάρτι στήθηκε και στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, όπως και στο κέντρο της Λαμίας. Εκατοντάδες φίλοι των ερυθρολεύκων μετά το τελευταίο σφύριγμα στην παράταση της αναμέτρησης ξεχύθηκαν στους δρόμους, άλλοι με τα αυτοκίνητά τους πατώντας κόρνες και άλλοι με τα πόδια, προκειμένου να γιορτάσουν την τεράστια επιτυχία του πειραϊκού συλλόγου.

Ενθουσιώδεις ήταν οι πανηγυρισμοί και σε Χανιά και Ρέθυμνο. Με την ολοκλήρωση του αγώνα και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου, οι πλατείες Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά και Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο πλημμύρισαν από οπαδούς και φίλους της ομάδας μετά την αγωνία στο παιχνίδι και τη χαρά στην παράταση του. Βεγγαλικά, πυροτεχνήματα, κόρνες, κασκόλ και φανέλες του Ολυμπιακού συνέθεσαν χρώμα και κλίμα στους νόμους της Δυτικής Κρήτης.

Φίλαθλοι του Ολυμπιακού, με τη λήξη του αγώνα, από κάθε σημείο της πόλης στο Ηράκλειο, βρέθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας, απ’ όπου ξεκίνησαν πορεία και μέσω του πεζόδρομου της Δικαιοσύνης, και κατέληξαν με συνθήματα στην πλατεία των Λιονταριών.

Χαμός επικράτησε και στα Τρίκαλα, με εκατοντάδες οπαδούς να πλημμυρίζουν τους δρόμους και να στήνουν γλέντι, γιορτάζοντας το τεράστιο κατόρθωμα. 

TRIAKLANEWS.GR

«Στα κόκκινα» όμως ντύθηκε και η Ρόδος με τους φιλάθλους να καταφτάνουν ολοένα και περισσότεροι στην πλατεία του Δημαρχείου για να γιορτάσουν τη σημαντική επιτυχία του «Θρύλου».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό