25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Η στιγμή που η φρεγάτα «Ύδρα» επιστρέφει στη Σαλαμίνα μετά από 102 μέρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από λίγη ώρα, η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» έδεσε στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας μετά το ταξίδι – αποστολή των 102 ημερών στην Ερυθρά Θάλασσα και τον κόλπο του Άντεν.

Στο ναύσταθμο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού μαζί με τον αρχηγό Στόλου αναμένεται να καλωσορίσουν τα 198 στελέχη του ναυτικού και να τα ευχαριστήσουν για την αποστολή τους σε μια ναυτική πολεμική ζώνη.

Μάλιστα, πριν την άφιξη της φρεγάτας στη Σαλαμίνα, άλλα πολεμικά πλοία χαιρέτησαν τον κυβερνήτη και τα μέλη του «μπαρουτοκαπνισμένου» πλοίου κατά την άφιξη τους σε ελληνικά νερά. Οι χαιρετισμοί από τα άλλα πλοία έγιναν τόσο με πίδακες νερού, όσο και με βεγγαλικά.

Έτοιμη για την επόμενη αποστολή της η Ύδρα

Το πολεμικό πλοίο έχοντας φέρει εις πέρας με επιτυχία την αποστολή που είχε αναλάβει στα Στενά του Μπαμπ Ελ Μπαντέμπ και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ευθύνης, δείχνοντας τον βαθμό ετοιμότητας του πληρώματος, ανέλαβε άμεσα νέα αποστολή συμμετέχοντας στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2024» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή της στην άσκηση χαρακτηρίζεται «ελαφριά», ενώ τα συστήματα αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου που προστέθηκαν πριν από τον απόπλου από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, αλλά και το σύστημα επικοινωνίας που «κούμπωσε» στην ελληνική φρεγάτα για την καλύτερη δυνατή συνεννόηση με την ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα που επιχειρεί στην Ερυθρά Θάλασσα, δίνουν μια διαφορετική διάσταση στην «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2024».

Με τον κατάπλου της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στη Σαλαμίνα, ο χρόνος για την αναχώρηση της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» προς την Ερυθρά Θάλασσα θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Όλα τα οπλικά και ηλεκτρονικά συστήματα που προστέθηκαν και διαμόρφωσαν την επιχειρησιακή της ικανότητα θα περάσουν στη φρεγάτα «ΨΑΡΑ» σε διάστημα μικρότερο των επτά ημερών. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσουν οι θαλάσσιες δοκιμές όλων των συστημάτων και η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας θα αποφασίσει την ημερομηνία απόπλου για την επικίνδυνη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό