26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Η στιγμή που η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» αποκρούει drone των Χούθι (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο δόθηκε στη δημοσιότητα από τη στιγμή που η φρεγάτα ΨΑΡΑ του Πολεμικού Ναυτικού κατέρριψε drones των Χούθι στον Κόλπο του Άντεν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Η κατάρριψη πραγματοποιήθηκε από τη φρεγάτα με τη χρήση του συστήματος antidrone αλλά και με το πυροβόλο των 5 ιντσών που διαθέτει.

Βίντεο από την κατάρριψη

HS Psara heeft afgelopen nacht een drone-aanval van de Houthi’s afgewend tijdens het begeleiden van een vrachtschip door de Golf van Aden in het kader van @EUNAVFORASPIDES. https://t.co/JJ5CCX3Kc5. Karel Doorman waarschuwde voor de naderende dreiging https://t.co/28EBe7l4l5 pic.twitter.com/oNXT2SU6HU

— Koninklijke Marine (@kon_marine) July 8, 2024

Η επίθεση έλαβε χώρα μόλις μία ημέρα μετά που την επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον ΑΓΕΝ  μαζί με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ σε λιμένα στο Τζιμπουτί.

Στο πολεμικό πλοίο κατά τη διάρκεια της επίθεσης επέβαιναν, μεταξύ του πληρώματος, 3 μέλη του ολλανδικού προσωπικού, μεταξύ των οποίων και ο Ολλανδός διοικητής της επιχείρησης αντιπλοίαρχος Γιώργος Παστούρ, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας.

Ελεύθερη διέλευση

Η επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ αποσκοπεί στην προώθηση της ελεύθερης διέλευσης και την προστασία της ναυσιπλοΐας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, του Ινδικού Ωκεανού και του Κόλπου.

Όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, οι Κάτω Χώρες έχουν άμεσο συμφέρον από την ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά εμπορευμάτων μέσω θαλάσσης.

Επί του παρόντος, αυτή η ελεύθερη διέλευση απειλείται σοβαρά από τις επιθέσεις των Χούθι. Αυτοί επιτίθενται σε φορτηγά πλοία από την Υεμένη χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και (βαλλιστικούς) πυραύλους.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό