35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

«Η Σπόρτινγκ έπαιξε το χαρτί… Ρουμπέν Αμορίμ για να κλείσει τον Φώτη Ιωαννίδη»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας συνεχίζει να πιέζει τον Παναθηναϊκό για να εξασφαλίσει την υπογραφή του Φώτη Ιωαννίδη, με την «A Bola» να αναφέρει πως τα «λιοντάρια» χρησιμοποίησαν ένα γνώριμο… κόλπο τους ώστε να τα καταφέρουν. Ποιο είναι αυτό; Αυτό του ο Ρουμπέν Αμορίμ, ο προπονητής της ομάδας, να τηλεφωνήσει στον παίκτη!

Ο Αμορίμ τηλεφώνησε στον Φώτη Ιωαννίδη για να διαβεβαιωθεί πως θα τον πείσει να έρθει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με το πορτογαλικό Μέσο να αναφέρει χαρακτηριστικά πως αυτή η μέθοδος έχει αποδώσει και σε παρόμοιες μεταγραφικές κινήσεις στο παρελθόν.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το δημοσίευμα της «A Bola»

«Όταν η Σπόρτινγκ κινείται προς έναν δύσκολο στόχο, υπάρχει ένα ατού που παίζει πάντα η διοίκηση για να αποπλανήσει τον παίκτη: ο Ρούμπεν Αμορίμ. Και το κόλπο έχει ήδη χρησιμοποιηθεί με τον Φώτη Ιωαννίδη, τον 24χρονο Έλληνα επιθετικό του Παναθηναϊκού που είναι ιδιαίτερα επιθυμητός στο ”Ζοσέ Αλβαλάδε”. Ο προπονητής έχει ήδη καλέσει τον επιθετικό για να του εξηγήσει το έργο του και τον ρόλο που του επιφυλλάσει.

Τα λιοντάρια παίζουν ατού που χρησιμοποιούν συχνά για να αποπλανήσουν τους παίκτες: η κλήση από τον προπονητή των Forwards ενθουσιασμένος για το έργο

Όταν η Σπόρτινγκ κινείται προς έναν δύσκολο στόχο, υπάρχει ένα ατού που παίζει πάντα η διοίκηση για να αποπλανήσει τον παίκτη: ο Ρούμπεν Αμορίμ. Και το κόλπο έχει ήδη χρησιμοποιηθεί με τον Φώτη Ιωαννίδη, τον 24χρονο Έλληνα επιθετικό του Παναθηναϊκού που είναι ιδιαίτερα επιθυμητός στην Αλβαλάδε. Ο προπονητής έχει ήδη καλέσει τον επιθετικό για να του εξηγήσει το έργο του Λεονίν και τον ρόλο που του επιφύλαξε.

Έτσι ήταν με τον Χιούλμαντ, έτσι ήταν με τον ΣενΤζουστ, έτσι ήταν με τον Βίκτορ Γκιέκερες. Και έτσι συμβαίνει με τον Ιωαννίδη, έναν επιθετικό για τον οποίο η Σπόρτινγκ είναι διατεθειμένη να ανοίξει το πουγκί των ευρώ, παραδεχόμενη ότι πλησίασε τα 20 εκατομμύρια για να τον σώσει από τον Παναθηναϊκό, έναν σύλλογο που έχει τη φανέλα με το νούμερο 7 ως βασικό σημείο αναφοράς.

Και ήταν τα 23 γκολ του σε 43 αγώνες, με δέκα ασίστ, για την ομάδα της Αθήνας που τον έκαναν αστέρι του συλλόγου και στόχο των ”λιονταριών”. Συζητήσεις μεταξύ των συλλόγων υπάρχουν ήδη, αν και χωρίς επίσημη πρόταση, αλλά μετά από αυτό το βήμα αποπλάνησης με τον παίκτη και με θετικά σχόλια, οι διαπραγματεύσεις έχουν πλέον περισσότερα… πόδια να περπατήσουν.

Ένας δεξιοτέχνης της επικοινωνίας, ο Ρουμπέν Αμορίμ χρησιμοποίησε πειστικά επιχειρήματα για τον επιθετικό. Όχι μόνο για αυτό που του επιφυλάσσει στην ομάδα, αλλά και το γεγονός ότι του εγγυάται πολλά λεπτά για να παλέψει για όλους τους τίτλους στην Πορτογαλία και κυρίως επειδή πιστεύει ότι θα έχει μια ανταγωνιστική ομάδα για να παίξει στο Champions League. Αποδεδειγμένα, ο Έλληνας έχει παίξει μόνο σε προκριματικά, ποτέ σε ομίλους.

Και το Champions League είναι επίσης αποκλειστικό ατού που παίζει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δίπλα στον Έλληνα, αφού, η Λιλ, για παράδειγμα, δεν έχει εγγυημένη θέση (σ.σ. που είχε φημολογηθεί πως ενδιαφέρεται για τον Ιωαννίδη).

Ο Φώτης Ιωαννίδης γνωρίζει επίσης τη δουλειά που έγινε με τον Γκιέκερες, πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα, μεγάλη φιγούρα της Σπόρτινγκ. Μια έκρηξη στο ντεμπούτο του στην Πορτογαλία και που λειτουργεί ως παράδειγμα και επιπλέον κίνητρο για τον Έλληνα διεθνή στην περίπτωση που επιλέξει να ταξιδέψει στη Λισαβόνα.

Και η ”Α BOLA” γνωρίζει ότι η παραμονή του Σουηδού επιθετικού δεν μειώνει την αυτοπεποίθηση του Έλληνα, ο οποίος πιστεύει ότι έχει περιθώρια να αναπτυχθεί και να είναι ένας από τους βασικούς παίκτες της ομάδας στο άμεσο μέλλον. Όπως του είπε ο Ρούμπεν Αμορίμ.

Οι διαπραγματεύσεις

Μετά από αυτό το βήμα, η διοίκηση είναι πιο σίγουρη για να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις. Οι διερευνητικές επαφές έπαιξαν τον ρόλο τους, πλέον οι σύλλογοι μιλούν πιο αποτελεσματικά, αν και χωρίς επίσημες προτάσεις στο τραπέζι. Είναι γνωστό ότι ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να προσθέσει περισσότερα ευρώ στα 20 εκατομμύρια που αρχικά είχε προγραμματίσει για πώληση και ότι οι τα ”λιοντάρια” θα προσπαθήσουν να ξεκινήσουν πιο χαμηλά. Τελικά, η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί στην αρχική τιμή.

Μπροστά, όμως, η Σπόρτινγκ θα έχει σκληρές διαπραγματεύσεις, καθώς αποδεικνύεται ότι είναι πιο εύκολο να πείσουν τον παίκτη παρά τους υπεύθυνους στον Παναθηναϊκό. Εξ ου και η κάρτα Αμορίμ με τον επιθετικό, του οποίου η τελική βούληση θα έχει αντίκτυπο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό