20.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Σουηδία απέκλεισε τον Γερέμπκο από την Εθνική λόγω ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο μπασκετμπολίστας Γιόνας Γερέμπκο αποκλείστηκε από την Εθνική Σουηδίας σήμερα (31/3), την επομένη της υπογραφής του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Ως παίκτης της Εθνικής ομάδας είναι εκπρόσωπος του σουηδικού μπάσκετ», ανέφερε η Σουηδική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (SBBF) σε δελτίο Τύπου.

Ο 35χρονος Γερέμπκο είναι ο πρώτος και μέχρι σήμερα ο μοναδικός Σουηδός που έχει παίξει στο ΝΒΑ, όπου αγωνίστηκε δέκα σεζόν μεταξύ 2009 και 2019, στους Ντιτρόιτ Πίστονς, Μπόστον Σέλτικς, Γιούτα Τζαζ και Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Η ομοσπονδία επικοινώνησε με τον παίκτη για να τον ενημερώσει ότι η επιλογή του να παίξει στη Ρωσία, σε μια ομάδα που αποκλείστηκε από την Ευρωλίγκα λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, ήταν «ενάντια στις αξίες μας και τη θέση μας απέναντι στη Ρωσία».

«Μετά από αυτόν τον διάλογο, δυστυχώς, αναγκαστήκαμε να σημειώσουμε ότι δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για να εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα ο Γιόνας Γερέμπκο».

Η τελευταία συμμετοχή του παίκτη στην Εθνική χρονολογείται στα τέλη Φεβρουαρίου απέναντι στην Κροατία στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα παιχνίδι κατά το οποίο είχε επιδείξει υποστήριξη για την Ουκρανία, υπενθυμίζει η ομοσπονδία.

Πριν από την υπογραφή στην ΤΣΣΚΑ, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη (30/3), ο Σουηδός διεθνής ήταν χωρίς σύλλογο μετά την ολοκλήρωση της σεζόν 2020-21 στη Χίμκι Μόσχας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό