18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η σημερινή επέτειος σηματοδοτεί μία τομή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι είπε για το παρόν και το μέλλον της παράταξης

Στην 3η Σεπτεμβρίου, γενέθλια μέρα του ΠΑΣΟΚ, πριν από 47 χρόνια αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στη ΕΡΤ.

Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι η σημερινή μέρα δεν είναι απλώς τα γενέθλια ενός κόμματος, αλλά «είναι μία τομή της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ, που ιδρύθηκε σαν σήμερα από τον Ανδρέα Παπανδρέου και άλλες προσωπικότητες, πρωταγωνίστησε και σφράγισε την περίοδο της μεταπολίτευσης που είναι η εποχή της πιο ισχυρής ευημερίας και ασφάλειας της Ελλάδας, αφήνοντας πίσω υποδομές, ισχυρή κοινωνική κινητικότητα και στρατηγικές επιτυχίες στα εθνικά θέματα όπως είναι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Για το παρόν και το μέλλον της παράταξης υποστήριξε ότι χρειάζεται να εμπνευστεί απ’ αυτό το έργο. Όπως τόνισε, «η συγκυρία είναι ευνοϊκή, καθώς η κυβέρνηση έχει κάνει συνεχόμενα Βατερλό σε ανασχηματισμό, πανελλαδικές εξετάσεις, πυρκαγιές, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ βαραίνει ένα τόσο κακό πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν, [και] δεν μπορεί να καρπωθεί τα λάθη αυτά».

Προσέθεσε δε πώς απαιτείται ένας σύγχρονος προγραμματικός λόγος για μία ανταγωνιστική οικονομία υψηλής αντοχής σε παγκόσμιες αλλαγές και ταυτόχρονα ισχυρό κοινωνικό κράτος και στιβαρή εξωτερική πολιτική για τις σχέσεις της Ελλάδας με τρίτες χώρες. Όσον αφορά την ενότητα, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι είναι σημαντική, χρειάζεται, όμως προοπτική με σύνθεση και νέα πρόσωπα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό