22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Σαουδική Αραβία θέλει να θέσει υποψηφιότητα διοργάνωσης του Μουντιάλ το 2030 ή το 2034

Ειδήσεις Ελλάδα

Εξετάζουν πότε έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας για το εγχείρημά τους

Η Σαουδική Αραβία επιθυμεί να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, στοχεύοντας είτε στο 2030 ή στο 2034.

«Η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να βγει στο γήπεδο και είμαστε σε φάση συντονισμού με τις άλλες συνομοσπονδίες και τη FIFA για να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 ή του 2034. Προσπαθούμε να συμφωνήσουμε με όλους όσο το δυνατόν περισσότερο. Θέλουμε να παρουσιάσουμε την υποψηφιότητα και έχουμε τουλάχιστον 90% πιθανότητες να κερδίσουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της ασιατικής συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (AFC) Σαλμάν μπεν Ιμπραήμ αλ Χαλίφα, όπως αναφέρει η γαλλική ιστοσελίδα RMC Sport.

«Νομίζω ότι η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα ικανή να φιλοξενήσει ένα τέτοιο τουρνουά, αλλά πρέπει να επιλέξουμε την κατάλληλη στιγμή, το 2030 ή το 2034», πρόσθεσε ο νούμερο ένα της AFC.

«Εάν το ποσοστό επιτυχίας μας στη διοργάνωση του τουρνουά είναι καλύτερο το 2034, θα το εξετάσουμε και εάν οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές το 2030, γιατί όχι; Όμως το θέμα δεν αφορά μόνο την Ασιατική Συνομοσπονδία. Έχουμε 47 ψήφους, ενώ χρειάζονται περισσότερες από 110 ψήφοι για να πάρουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, πρέπει να έχουμε τη στήριξη άλλων ηπείρων», συμπλήρωσε.

Για την επόμενη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα ανατεθεί, δεδομένου ότι το 2026 θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά, υπάρχει η τριάδα των χωρών που αποτελούν το Μαρόκο, η Ισπανία και η Πορτογαλία και ο «όμιλος» που αποτελείται από τέσσερις χώρες της Νότιας Αμερικής, Αργεντινή, η Χιλή, Παραγουάη και Ουρουγουάη, ενώ «για την ίδια διοργάνωση, στο τραπέζι υπήρχε και υποψηφιότητα από την ίδια τη Σαουδική Αραβία, μαζί με την Αίγυπτο και την Ελλάδα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει επισημοποιηθεί», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικ, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η Σαουδική Αραβία, τα τελευταία χρόνια, γίνεται όλο και περισσότερο το επίκεντρο του ποδοσφαίρου, με εθνικές διοργανώσεις όπως το ισπανικό και το ιταλικό Σούπερ Καπ να «μεταναστεύουν» στην καυτή έρημο της χώρας της Μέσης Ανατολής ελκυόμενες από προσοδοφόρα συμβόλαια συνεργασίας.

Εκτός από το ποδόσφαιρο, η χώρα της Σαουδικής Αραβίας φιλοξενεί επίσης ένα Grand Prix της Formula 1, το Dakar, το Γύρο της ποδηλασίας στη Σαουδική Αραβία και το 2029 θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τους Ασιατικούς Χειμερινούς Αγώνες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό