24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η σάλτσα pesto δεν είναι vegan αλλά μπορείς να την κάνεις εσύ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πιο γευστική vegan παραλλαγή της δημοφιλούς σάλτσας που αξίζει να δοκιμάσεις.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να υιοθετήσουν μια χορτοφαγική ή vegan διατροφή. Τα οφέλη για την υγεία είναι αρκετά σύμφωνα με πάντα με τους ειδικούς και οι επιλογές τροφών αμέτρητες.

Η πληθώρα των φυτικών ινών που προσφέρει η χορτοφαγία στον οργανισμό συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην πρόσληψη πολλών σημαντικών φυσικών θρεπτικών συστατικών. Την ίδια ώρα μειώνεται και ο κίνδυνος σχηματισμού πέτρας στα νεφρά, λόγω της μειωμένης έκκρισης οξαλικών και ουρικού οξέος.

Τα μακαρόνια είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα πιάτα παγκοσμίως. Η σάλτσα pesto βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτιμήσεων όλων των #pastalovers (για τη ακρίβεια είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής σάλτσα ζυμαρικών στον κόσμο) με αποτέλεσμα να την συναντάμε σήμερα στα περισσότερα εστιατόρια.

Ποια είναι τα healthy σνακ που αξίζουν μία θέση στην τσάντα θαλάσσης σου

Γιατί το κλασικό pesto δεν είναι vegan

Αυτό που ελάχιστες από εμάς γνωρίζουν είναι ότι η αυθεντική σάλτσα pesto δεν είναι vegan αφού περιέχει ζωϊκό παράγωγο, την παρμεζάνα. Η αφαίρεση του εν λόγω συστατικού από τη συνταγή θα αλλάξει εντελώς τη γεύση της, υπάρχει όμως τρόπος να δημιουργήσεις την πιο νόστιμη vegan εκδοχή της αγαπημένης σου σάλτσας.

H απόλυτη συνταγή για vegan pesto

Υλικά: 2 φλιτζάνια φρέσκο βασιλικό

4 σκελίδες σκόρδο

1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι

1 λεμόνι

μισό φλιτζάνι vegan τυρί παρμεζάνας (προαιρετικά) ή διατροφική μαγιά

λίγο αλάτι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα blender και πολτοποιείς καλά. Σερβίρεις μαζί με τα ζυμαρικά της επιλογής σου και απολαμβάνεις.

Στο που ακολουθεί θα δεις πώς μπορείς να φτιάξεις το πιο νόστιμο vegan pesto.

κεντρικής: pexels.com

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό