22.1 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Η Ρόδος ασφυκτιά: Μετανάστες κοιμούνται παντού – «Είμαστε σε τραγικό σημείο», λένε οι αστυνομικοί

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον πολύ αυξημένο αριθμό μεταναστών που βρίσκονται αυτή την περίοδο στη Ρόδο, αναφέρθηκε ο δήμαρχος του νησιού, Αλέξανδρος Κολιάδης, στη συνεδρίασή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου. Σύμφωνα με όσα επισήμανε, το ουσιώδες πρόβλημα αφορά μεταξύ άλλων και την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια σε υπηρεσίες των Λιμεναρχείων αλλά και της Αστυνομίας.

Η κατάσταση, όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων της περιοχής, Μανώλης Ανδρουλάκης, βρίσκεται σε τραγικό σημείο, αφού οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ κινδυνεύουν με διάλυση, δεδομένου ότι μόνο για μια συνοδεία από τη Ρόδο σε άλλες περιοχές της χώρας, οι αστυνομικοί χρειάστηκαν ακόμα και 20 μέρες.

Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, οι μετανάστες που βρίσκονται στο νησί ξεπερνούν τους 700, αριθμός που ήταν ίδιος και την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και δύο εβδομάδες πριν. Εξακολουθούν να κοιμούνται όπου βρουν στο κέντρο της πόλης, επάνω σε χαρτόκουτα ή στην καλύτερη των περιπτώσεων σε σκηνές που έχουν στήσει όπως – όπως σε διάφορα σημεία, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη για την καθημερινή υγιεινή και διαβίωσή τους.

Ροδιακή

Ροδιακή

Ροδιακή

Την ίδια ώρα, ο κ. Ανδρουλάκης, με δηλώσεις του στη «Ροδιακή», ζητά να αποσυμφορηθούν οι δομές σε Λέρο και Κω μεταφέροντας στην ενδοχώρα τους αλλοδαπούς που βρίσκονται εκεί, να δημιουργηθούν χωρητικότητες και να λειτουργήσουν με τη μορφή που έχουν. Δηλαδή να μεταφερθούν εκεί οι μετανάστες από τη Ρόδο, όπου, αφού γίνει η ταυτοποίησή τους στη συνέχεια να μετακινούνται σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα.

Ο ίδιος καταγγέλλει πως, όχι μόνο δεν γίνονται μεταφορές αλλοδαπών προς τη δομή της Κω όπου φιλοξενεί μόλις το 50% της δυναμικότητάς της, αλλά ματαιώνονται και αυτές που πρόκειται να γίνουν σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα. «Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί! Δεν γίνεται να επωμισθούμε εμείς όλο το βάρος του μεταναστευτικού και οι άλλοι να σφυρίζουν αδιάφορα και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις να μας κουνάνε και το δάκτυλο. Αντί να σταθούν στο πλευρό μας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό