16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Ρωσία δίνει τις συντεταγμένες του Πενταγώνου και δείχνει τους «εχθρούς» της

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις συντεταγμένες των αμυντικών επιτελείων της Δύσης συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού Πενταγώνου και της τοποθεσίας που πραγματοποιείται η σύνοδος του ΝΑΤΟ, δημοσίευσε σήμερα η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας (Roscosmos), υποστηρίζοντας ότι οι δυτικοί χειριστές δορυφόρων εργάζονται για τον εχθρό της Ρωσίας, την Ουκρανία.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της Roscosmos, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι «Ολόκληρη η κοινοπραξία ιδιωτικών και κρατικών ομίλων σε τροχιά, εργάζεται τώρα αποκλειστικά για τον εχθρό μας».

Μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν αποκρύπτουν το γεγονός ότι στέλνουν όπλα για να βοηθήσουν την Ουκρανία, προκειμένου να αντισταθεί στη ρωσική εισβολή.

Υπογραμμίζεται ότι η αμερικανική εταιρεία δορυφορικών εικόνων Maxar, στους πελάτες της οποίας βρίσκεται και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, έχει δημοσιεύσει πολλές φορές φωτογραφίες από την Ουκρανία και τη Ρωσία πριν από την έναρξη της εισβολής τον Φεβρουάριο.

Περιελάμβαναν εικόνες της στρατιωτικής συσσώρευσης της Ρωσίας κοντά στην Ουκρανία, σε μια εποχή που αρνούνταν οποιαδήποτε πρόθεση εισβολής.

«Σήμερα, ξεκινά η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, στην οποία οι δυτικές χώρες θα ανακηρύξουν τη Ρωσία τον χειρότερο εχθρό τους», έγραψε ο Ρογκόζιν στο κανάλι κοινωνικής δικτύωσης του Telegram.

«Η Roscosmos δημοσιεύει δορυφορικές φωτογραφίες του χώρου της συνόδου κορυφής και των ίδιων των ‘κέντρων αποφάσεων’ που υποστηρίζουν τους Ουκρανούς εθνικιστές», δήλωσε.

Η ανάρτηση περιελάμβανε ρωσικές δορυφορικές φωτογραφίες από τον χώρο της συνόδου κορυφής στη Μαδρίτη, το Πεντάγωνο, τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, κτήρια της βρετανικής κυβέρνησης στο κεντρικό Λονδίνο, τη γερμανική καγκελαρία και το κοινοβούλιο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο, την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, την κατοικία του Γάλλου προέδρου, καθώς και άλλα κυβερνητικά κτήρια στο Παρίσι.

«Ταυτόχρονα, δίνουμε τις συντεταγμένες των συγκεκριμένων κτηρίων», πρόσθεσε ο Rogozin. «Για κάθε περίπτωση», συμπλήρωσε. Ωστόσο, οι συντεταγμένες, με τη μορφή γεωγραφικού πλάτους και μήκους, είναι ελεύθερα διαθέσιμες.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία αποκαλεί την εισβολή της «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να δράσει για να προστατεύσει τους Ρωσόφωνους από διώξεις και να αποτρέψει το ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία για να απειλήσει την ασφάλεια της Ρωσίας. Την ίδια ώρα, το Κίεβο και το ΝΑΤΟ απορρίπτουν αυτό το σκεπτικό ως αβάσιμο πρόσχημα για πόλεμο.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό