32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Η Ρεάλ έχει παντού τον πρώτο λόγο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει την Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League το βράδυ του Σαββάτου (01/06, 22:00), με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να αναζητά το 2ο τρόπαιο τα τελευταία τρία χρόνια και το 15ο συνολικά. Οι Μαδριλένοι έχουν τον πρώτο λόγο σε κάθε πιθανή κατηγορία που μπορείς να το εξετάσεις και οι Βεστφαλοί χρειάζονται ένα μικρό… θαύμα.

Η διαφορά στη χρηματιστηριακή αξία των δύο ομάδων είναι τεράστια, με το ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης να έχει υπερδιπλάσια αξία από αυτό της Ντόρτμουντ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Transfermarkt, η αξία του ρόστερ της «Βασίλισσας» ξεπερνάει τα 1δις ευρώ, ενώ η αντίστοιχη της Γερμανών βρίσκεται στα 465 εκατ. ευρώ.

Οι συλλογικές επιτυχίες που έχουν καταγράψει οι δύο ομάδες διαφέρουν τόσο πολύ, που δεν σου αφήνουν εύκολα το περιθώριο να σκεφτείς πως η Ρεάλ θα χάσει. Άλλωσε, οι Μαδριλένοι δεν έχουν χάσει σε τελικό Champions League εδώ και σχεδόν 45 χρόνια, έχοντας κερδίσει το βαρύτιμο τρόπαιο 8 φορές σε αυτό το διάστημα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μετράει 36 Πρωταθλήματα έναντι των 8 της Ντόρτμουντ, ενώ έχει 20 Κύπελλα αντί για τα 5 που έχουν οι Βεστφαλοί στη χώρα τους. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι φυσικά διαθέτει επίσης περισσότερα Champions League (14 – 1), περισσότερα Σούπερ Καπ (13 – 6), περισσότερα Europa League (2 – 0), περισσότερα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων (5 – 0) και περισσότερα Διηπειρωτικά (3 – 1).

Η μοναδική κούπα που η Ντόρτμουντ έχει στην τροπαιοθήκη της και δεν υπάρχει σε αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης είναι το Κύπελλο Κυπελλούχων, αφού η γερμανική ομάδα το έχει πάρει μία φορά στην ιστορία της. Αυτή επρόκειτο να είναι η 18η παρουσία της Ρεάλ σε τελικό Champions League, ενώ αντιθέτως είναι μόλις η 3η για την Ντόρτμουντ. Η διαφορά και σε επίπεδο εμπειρίας είναι μεγάλη.

Το πάνω χέρι η «Βασίλισσα» το διαθέτει και σε επίπεδο social media, καθώς μετράει σχεδόν 160 εκατ. ακολούθους στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram. Εντούτοις, η Ντόρτμουντ έχει μόλις λίγους παραπάνω από 20 εκατ. και με το παραπάνω βίντεο καλεί κάθε οπαδό οποιασδήποτε άλλης ομάδας να την υποστηρίξει. Κι αυτό θα είναι που θα της δίνει ελπίδες!

Ότι όλοι θα θέλουν να το πάρει, στο τελευταίο ματς του Μάρκο Ρόις με την φανέλα των Βεστφαλών. Για να πάρει ένα μεγάλο τρόπαιο που του το χρωστάει η τύχη…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό