15.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Η Ρένια Λουϊζίδου είπε όσα σκέφτεσαι για ηλικία, έρωτα, καριέρα, νέα γενιά- Κάποιος έπρεπε να τα πει

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ηθοποιός μιλάει στο για το «αγάπαμε αν τολμάς» στον εαυτό της και το «σε διεκδικώ κάθε μέρα» του συζύγου της, για την αποχή της από τα social media και την 100% παρουσία της στη ζωή. Μια ζωή που δεν παρακολουθεί παθητικά ως θεατής, αλλά ως γνήσια πρωταγωνίστρια που διεκδικεί όσα τις αναλογούν με θάρρος, γενναιότητα και μακριά από κάθε είδους νούμερα που συνθέτουν ηλικίες που περιορίζουν. She had us at aloha. 

Απαλλαγμένη από φίλτρα ή ανασφάλειες, και χωρίς διάθεση για διδακτισμούς αλλά για μοίρασμα, η Ρένια Λουϊζίδου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να μιλάει με αφοπλιστική ειλικρίνεια -κάτι που υποκριτικά μόνο υπέρ της θεωρείται αφού για να διαπρέπει κανείς στις τέχνες, η διαφάνεια της ψυχής απαιτείται.

Με αφορμή το γεγονός πως και αυτή τη σεζόν θα τη δούμε στην παράσταση Sexy Laundry, η Ρένια μιλάει για τον ρόλο της και την ηχηρή κραυγή της Alice, τη σεξουαλικότητα σε ώριμες ηλικίες ενώ απευθύνεται σε κάθε γυναίκα που ψάχνει να βρει τη δική της Alice μέσα στο χάος λέγοντάς της να ζει τη δική της ζωή και όχι των άλλων. Μιλάει επίσης για το «αγάπαμε αν τολμάς» στον εαυτό της και το «σε διεκδικώ κάθε μέρα» του συζύγου της, για την αποχή της από τα social media και την 100% παρουσία της στη ζωή. Μια ζωή που δεν παρακολουθεί παθητικά ως θεατής, αλλά ως γνήσια πρωταγωνίστρια που διεκδικεί όσα τις αναλογούν με θάρρος, γενναιότητα και μακριά από κάθε είδους νούμερα που συνθέτουν ηλικίες που περιορίζουν.

Αλήθεια, τι σημαίνει για έναν ηθοποιό το «έχω κάνει την καριέρα που μου αξίζει» και ποιος είναι ο μεγαλύτερος θάνατος για έναν καλλιτέχνη; Πώς επηρεάζει η πολιτική ορθότητα τις επιλογές των ρόλων της; Ποια είναι η μεγαλύτερη ευθύνη που φέρει ως μαμά ενός αγοριού και τι μήνυμα στέλνει στη νέα γενιά;

Η Λουϊζίδου απάντησε σε βασικές απορίες και εμείς αγαπήσαμε τη Ρένια λίγο παραπάνω.

Λίγα λόγια για την παράσταση Sexy Laundry στο θέατρο ΚΑΠΠΑ

Η χημεία τους αδιαμφισβήτητη και ο «γάμος» τους μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί ωςένα από τα μεγαλύτερα θεατρικά γεγονότα των τελευταίων ετών. Έτσι, επιστρέφουν οι δυο τους στη σκηνή του Θεάτρου ΚΑΠΠΑ και βγάζουν τα συζυγικά τους άπλυτα στη φόρα στην ξεκαρδιστική, τρυφερή και βαθιά ανθρώπινη κωμωδία «Sexy Laundry» της Michele Riml.

Ένα έργο- ποίημα για την ερωτική ζωή του σύγχρονου ζευγαριού Το θεατρικό έργο της Michele Riml, «Sexy Laundry» καταπιάνεται με τα ερωτικά αδιέξοδα και αποτελεί έναν ειλικρινή κωμικό καθρέφτη της ερωτικής ζωής των σύγχρονων ζευγαριών.

25 χρόνια γάμου, 3 παιδιά, λίγα παχάκια, ολίγη φαλακρίτσα, πολλή γκρίνια, πολλή ανασφάλεια, πολλή αγάπη και ολίγον sex. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από ένα παντρεμένο ζευγάρι που αποφασίζει να «ξαναπαντρευτεί» και να αναζωπυρώσει τη σεξουαλική του ζωή. Ο Λάρι και η Άλις βρίσκονται σ’ ένα δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου, και με το εγχειρίδιο «ΣΕΞ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ» ανά χείρας, αμήχανοιπροσπαθούν να βρουν τη χαμένη ερωτική επιθυμία και το το περασμένομεγαλείο του πάθους τους.

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Σπύρος Παπαδόπουλος

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Ρένια Λουιζίδου με όπλα τους το χιούμορ και την ειλικρίνεια καθίζουν τον γάμο τους στο «ντιβάνι» της ψυχανάλυσης και μέσα σε ένα δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου αποδεικνύουν πως τελικά η δύναμη της αγάπης μπορεί να νικήσει τα πάντα.

Η δυναμική τους είναι και το κλειδί της παράστασης, καθώς με τις ερμηνείες τους, καταφέρνουν να δώσουν σάρκα και οστά στους χαρακτήρες και το κοινό μπορεί να ταυτιστεί, να συνδεθεί μαζί τους και να αναλογιστεί τη σημασία της επικοινωνίας, της εμπιστοσύνης και της ανανέωσης σε μια μακροχρόνια σχέση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη 19:00

Παρασκευή 21:00

Σάββατο 18:00 και 21:00

Κυριακή 20:00

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό