22.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Π.Ο. της Γαλλίας δεν απορρίπτει την ιδέα για Μουντιάλ ανά δύο έτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη συνάντηση που διοργάνωσε χθες (30/9) η FIFA συγκεντρώνοντας 211 εθνικές ενώσεις και στην οποία συζητήθηκε το σχέδιο διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια συμμετείχε επίσης ο Νοέλ Λε Γκρε, πρόεδρος της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο νούμερο ένα του γαλλικού ποδοσφαίρου, γράφει η Equipe, δεν είπε ότι είναι αντίθετος στην ιδέα, αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Πρώτον, τάσσεται υπέρ αυτής της δυνατότητας για το γυναικείο ποδόσφαιρο, υπό την προϋπόθεση ότι «θα διεξάγεται το χειμώνα και όχι το καλοκαίρι, καθώς είναι πολύ κοντά σε αυτό των ανδρών».

Αυτή είναι σίγουρα μια πιο ήπια θέση από τη σταθερή αντίθεση της UEFA μέχρι τώρα. Όσον αφορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών, ο Λε Γκρε δεν είναι «εναντίον του, αλλά ούτε εγώ δίνω λευκή επιταγή. Πρέπει να ξέρω αν αυτό το έργο εμπλουτίζει ή φτωχαίνει τη Γαλλική Ομοσπονδία, της οποίας είμαι πρόεδρος».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της γαλλικής Π.Ο., δεν θα ήταν λάθος μια προσεκτική ματιά σε αυτό το έργο. Ορισμένες χώρες που δεν είναι μέρος της Ευρώπης, ιδίως η Νότια Αφρική και το Μαρόκο, διαμαρτύρονται ότι, λόγω της δημιουργίας του Nations League, είναι δύσκολο για αυτούς να οργανώσουν συναντήσεις με ευρωπαϊκές χώρες.

Ακριβώς γι΄ αυτόν τον λόγο, ο Λε Γκρε δεν είναι αντίθετος με «ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, ακόμη κι αν ζητήσω να το δω πιο προσεκτικά», κατέληξε, αφήνοντας τις πόρτες ανοιχτές σε ένα πρότζεκτ για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UEFA), επί του παρόντος, στέκεται απέναντι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό