19.5 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Η πυραυλική επίθεση θα έχει συνέπειες για το Ιράν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ χαρακτηρίζει την πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ «θρασύτατη και απαράδεκτη» και λέει ότι «κάθε έθνος στον κόσμο πρέπει να την καταδικάσει μαζί μας».

Ο Μίλερ αναφέρει σε συνέντευξη Τύπου ότι οι εταίροι των ΗΠΑ βοήθησαν το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να αποτρέψουν την επίθεση, αλλά αρνείται να αποκαλύψει τις χώρες αυτές, λέγοντας ότι θα τις αφήσει να μιλήσουν μόνες τους.

Διαψεύδει σθεναρά τις αναφορές ότι το Ιράν διαβίβασε μήνυμα στις ΗΠΑ που προειδοποιούσε για την επικείμενη επίθεση λίγο πριν αυτή εξαπολυθεί.

«Αυτό που είδατε το Ιράν να κάνει σήμερα ήταν να υπερασπίζεται μια τρομοκρατική οργάνωση», προσθέτει ο Μίλερ.

«Φυσικά, αυτή η επίθεση πρέπει να έχει συνέπειες για το Ιράν. Δεν πρόκειται να σταθώ σε αυτές τις συνέπειες σήμερα, αλλά υπάρχουν πράγματα για τα οποία θα συντονιστούμε με τους Ισραηλινούς ομολόγους μας», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ

«Δεν έχει καμία σχέση με την κυριαρχία του Ιράν»

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απορρίπτει επίσης κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του Ιράν ότι η επίθεσή του ήταν απάντηση στην παραβίαση της κυριαρχίας του από το Ισραήλ όταν σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη τον Ιούλιο. «Το γεγονός αυτό δεν είχε καμία σχέση με την κυριαρχία του Ιράν. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι μια σειρά από τρομοκρατικές οργανώσεις που το Ιράν έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια ως τρόπο υπονόμευσης και επίθεσης στο κράτος του Ισραήλ έχουν αποδυναμωθεί πρώτα τους τελευταίους μήνες και στη συνέχεια πιο πρόσφατα τις τελευταίες εβδομάδες», λέει ο Μίλερ, υπογραμμίζοντας την πρόσφατη ισραηλινή δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

«Στο βαθμό που κάποιοι Ιρανοί αξιωματούχοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Λίβανο ή στη Συρία, είναι επειδή συναντήθηκαν με ηγέτες τρομοκρατών», λέει ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η υποστήριξή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι ακλόνητη. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό του λαού του Ισραήλ σε αυτή την κρίσιμη στιγμή», προσθέτει ο Μίλερ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό