13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η πρώτη Corvette Z06 πουλήθηκε για 3,6 εκατ. δολάρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο περιθώριο της δημοπρασίας που διοργάνωσε χθες ο οίκος Barrett-Jackson βγήκε στο σφυρί η πρώτη νέα Chevrolet Corvette Z06, με το αυτοκίνητο να πουλήθηκε για 3,6 εκατομμύρια δολάρια.
Ο αγοραστής της Corvette Z06 με αριθμό πλαισίου 001 είναι ο Rick Hendrick, ιδρυτής και CEO της Hendrick Companies, ο οποίος το 2020 είχε αγοράσει και την πρώτη νέα Corvette έναντι 3 εκατ. δολαρίων. Ο Hendrick είναι μεταξύ άλλων ιδιοκτήτης της ομάδας NASCAR, Hendrick Motorsports.

Όλα τα έσοδα από την πώληση της Corvette Z06 θα δοθούν στο Operation Homefront, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που βοηθά οικογένειες στρατιωτικών να ξεπεράσουν οικονομικές δυσκολίες.
H πρώτη Corvette Z06 θα είναι στην έκδοση 70th Anniversary Edition και θα τοποθετηθεί στο Heritage Center του Hendrick στην έδρα της εταιρείας του, στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας. Πρόκειται για κτίριο 5.390 τ.μ., που φιλοξενεί 120 άλλες Corvette, με μερικές από αυτές να είναι επίσης οι πρώτες που βγήκαν στην παραγωγή. Διαθέτει επίσης μερικές Corvette, που κάποτε ανήκαν στον βασιλιά Leopold III του Βελγίου, στον Roy Orbison και στον πρώην πρόεδρο του Μεξικού, Gustavo Diaz Ordaz.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό