20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η πρώτη τηλεόραση που… περπατάει

Ειδήσεις Ελλάδα

Η τηλεόραση της LG «ακολουθεί» τον κάτοχο της όπου αυτός επιθυμεί και στέκεται μπροστά του για να του προβάλει τηλεοπτικό πρόγραμμα ή βιντεοκλήσεις. 

Στις 5 Ιανουαρίου ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της η CES, η μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών και τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων στον κόσμο. Φέτος όλα δείχνουν ότι η έκθεση δεν θα γίνει λόγω πανδημίας διαδικτυακά αλλά θα επιτραπεί η φυσική παρουσία εκθετών και επισκεπτών. Η παγκόσμια βιομηχανία ηλεκτρονικών συσκευών προετοιμάζεται φυσικά πυρετωδώς για την παρουσία της στους τεράστιους εκθεσιακούς χώρους του Λας Βέγκας όπου διεξάγεται κάθε χρόνο η CES.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην CES έχουν κάθε φορά οι τηλεοράσεις. Όλες οι εταιρείες παρουσιάζουν τόσο τα νέα τους μοντέλα όσο και εντυπωσιακές σε μέγεθος αλλά και τεχνικά χαρακτηριστικά πρωτότυπες συσκευές. Η LG αναμένεται να κάνει αισθητή την παρουσία της σε αυτόν τον τομέα παρουσιάζοντας ανάμεσα στα διάφορα νέα της μοντέλα τηλεοράσεων και μια διαφορετική από τα συνηθισμένα πρόταση της στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας.

Ο νοτιοκορεατικός βιομηχανικός γίγαντας θα παρουσιάσει μια τηλεόραση που είναι ενσωματωμένη σε ένα μηχανισμό που της επιτρέπει να μεταφέρεται από τον κάτοχο της όπου θέλει μέσα στο σπίτι. Η συσκευή που ονομάζεται StanbyME είναι μια τηλεόραση 27 ιντσών τοποθετημένη στην κορυφή μιας βάσης με ροδάκια. Το ύψος της βάσης είναι προσαρμοζόμενο ώστε να την χρησιμοποιεί ο κάτοχος της όπου και όπως επιθυμεί. Η οθόνη της συσκευής είναι περιστρεφόμενη ώστε να προβάλει το οπτικοακουστικό υλικό σε οριζόντια ή κάθετη θέση ανάλογα με το σημείο που βρίσκεται και πώς βολεύει τον κάτοχο της. Αν και η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει την τιμή της συσκευής τα στελέχη της κάνουν λόγο για την «απόλυτη ελευθερία θέασης».

Εκτός από τη χρήση της ως τηλεόραση η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως οθόνη για βιντεοκλήσεις οπότε μπορεί να λειτουργήσει και ως επαγγελματικό εργαλείο αν κάποιος θέλει να εργαστεί από το σπίτι. Φυσικά η συσκευή λειτουργεί με ασύρματη τεχνολογία και τροφοδοτείται με ενέργεια από μια ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Ο συνδυασμός της περιστρεφόμενης οθόνης και του προσαρμοζόμενου ύψους επιτρέπει στον κάτοχο της να παρακολουθεί τηλεόραση ή να μιλά σε κάποια βιντεοκλήση όρθιος, καθισμένος ή ξαπλωμένος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό