18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η πρώτη κάλπη βγάζει πρωθυπουργό- Δεν λέει σοβαρά πράγματα ο Ανδρουλάκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε με το βλέμμα στην επομένη των εκλογών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη Λαμία, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Φθιώτιδα, ενώ πέρασε και στην αντεπίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι: “Θα κερδίσουμε στις επόμενες εκλογές για να τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα μπροστά” και πρόσθεσε: “Ο Μάιος είναι κοντά, φέρνοντας μαζι του και μία νέα άνοιξη με το δικό σας διπλό μήνυμα, αναστοχασμού αλλά και συλλογικής ανασυγκρότησης μετά την τραγωδία των Τεμπών.”

 Εκτίμησε επίσης ότι: “Στο δρόμο για τις κάλπες θα έχουμε απέναντι αδιόρθωτους αντιπάλους, θα αναμετρηθούμε με τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Διότι οι αντίπαλοί μας δεν άλλαξαν. Δεν έχω δει κανένα καινούργιο πρόσωπο. Οι ίδιοι είναι. Από τη μία μεριά ο πολιτικός τραμπούκος Πολάκης και από την άλλη ο αμετάκλητα καταδικασμένος Παππάς”.

Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να αναζωπυρώσει αντιΣΥΡΙΖΑ αντανακλαστικά τόσο της δεξιάς βάσης της ΝΔ όσο και κεντρογενών ψηφοφόρων, διερωτώμενος: “Τι θα μας πει λοιπόν η αντιπολίτευση; Ότι ο Σπίρτζης Θα φτιάξει τα τρένα; Οτι θα σας φτιάξει τις συντάξεις ο Κατρούγκαλος; Οτι θα φτιάξει την παιδεία ο Φίλης; Ότι αυτοί που αρνήθηκαν τους εξοπλισμούς θα μας προστατεύσουν τάχα από ξένες απειλές ή μήπως θα μας πουν ότι αυτοί που έκαναν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι θα φυλάξουν τα τα σύνορα;”

Υποστήριξε μάλιστα αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ ότι: “Το μόνο που δεν φωνάζουν, αλλά σαφώς το υπονοούν ότι θα συναντηθούν και πάλι με το Βαρουφάκη για να ξανακλείσουν οι τράπεζες και να επιστρέψουν οι φόροι” και πρόσθεσε: Λοιπόν ‘Όχι, ευχαριστώ’ απαντούν οι πολίτες. Έπαθαν και έμαθαν. Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά”.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε επίσης εκ νέου το ΣΥΡΙΖΑ ότι “άφησε πίσω του την αρχή της απλής αναλογικής για να υπηρετηθεί το χάος και η αστάθεια”, εκτίμησε όμως ότι: “οι Έλληνες έχουν και μνήμη και γνώση. Οι Έλληνες θα ακυρώσουν τη βόμβα της ακυβερνησίας και μιας νέας πολιτικής ανωμαλίας”.

Χαρακτήρισε λοιπόν καθοριστική την πρώτη κάλπη και υπογράμμισε ότι σε αυτή: “Οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν ποιος θα κυβερνήσει και όταν λέω ποιος, εννοώ ποιο κόμμα και ποιος πρωθυπουργός”.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε μάλιστα τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους ότι “σε αυτή τη διαδικασία δεν επιτρέπονται επιπόλαιες επιλογές και μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας”, υποστηρίζοντας ότι: “Τίποτα από τα δύο δεν διορθώνεται. Μετά το κακό για τη χώρα και την κοινωνία θα έχει συντελεστεί”.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε εκ νέου κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νικου Ανδρουλάκη, για τις δηλώσεις του περί του προσώπου του πρωθυπουργού σε μία συγκυβέρνηση.

“Το τοπίο δυστυχώς θολώνουν περισσότερο και όσοι μιλούν για μία δήθεν συνεργασία, όμως ουσιαστικά παραπέμπουν σε παραλυσία. Πως να ερμηνευτούν άραγε οι δηλώσεις για κυβέρνηση συνεργασίας αλλά χωρίς πρωθυπουργό αυτόν που θα έχουν επιλέξει οι πολίτες;”, σχολίασε.

Κινούμενος στη γραμμή ότι ο κ.Ανδρουλάκης προτείνει τον “άγνωστο Χ” για πρωθυπουργό, σχολίασε: “Οι πολίτες θα ψηφίσουν στα τυφλά. Άλλον δηλαδή να θέλουν και άλλος να προκύψει. Λυπάμαι αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα”.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε μάλιστα την ανάγκη για “καθαρές λύσεις στην ηγεσία της χώρας” με αυτοδύναμη ΝΔ, επικαλούμενος το ασταθές διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

“Ζούμε σε δύσκολους καιρούς και δεν προβλέπεται το διεθνές περιβάλλον να γίνει πιο εύκολο. Η ενεργειακή κρίση φαίνεται να έχει υποχωρήσει. Αλλά δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Έχουμε αύξηση των επιτοκίων, πληθωρισμό, μία παγκόσμια τραπεζική αναταραχή”, επισήμανε. Αναφέρθηκε επίσης στις εκλογές στην Τουρκία και υποστήριξε ότι οι αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης δεν μπορούν να χάνονται “μέσα στους διαδρόμους κομματικών παζαριών”.

Υποστήριξε επίσης ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να καταπολεμήσει τον κρατισμό. “Επειδή ακούω πολλά για το ποιος έχει τη δύναμη να συγκρουστεί με τον κρατισμό, με τις συντεχνίες, με τις ΔΕΚΟ, για να θυμηθούμε: Ποιος έκανε ένα παράλυτο ΟΤΕ διεθνή κολοσσό; Ποιος έσωσε τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς; Η κυβέρνηση της ΝΔ με τον τότε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να είναι στα κάγκελα του ΟΛΠ και να μάχεται κατά της ιδιωτικοποίησης. Θα μας μιλήσει το ΠΑΣΟΚ τώρα για κρατισμό; Που δίδαξε τι εστί κρατισμός στην Ελλάδα; Ποιος εξυγίανε την Ολυμπιακή; Η δική μας κυβέρνηση της ΝΔ. Η δική μας κυβέρνηση τα έβαλε με την άρρωστη ΔΕΗ των εργατοπατέρων που κάθε τόσο κατέβαζε διακόπτες. Όλα αυτά ήταν εστίες κρατισμού”, υποστήριξε.

Αντεπίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και παραδοχή λαθών για τα ΤέμπηΟ πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι “το δράμα στα Τέμπη συνέβη με εμάς στο τιμόνι”, τονίζοντας ότι για αυτό ανέλαβε την πολιτική ευθύνη “στο όνομα όλων όσων κυβέρνησαν τη χώρα” και δηλώνοντας: “Δεν κρύφτηκα ποτέ, ουτε και θα πω εγώ φταίνει όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς”.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης: “Δεν θα ακολουθήσω λοιπόν εκείνους που ρίχνουν κομματικό δηλητήριο στο εθνικό τραύμα” και υποστήριξε ότι: “Η αλήθεια που όλοι έχουν αντιληφθεί είναι ότι η τηλεδιοίκηση των τρένων, που έπρεπε να ήταν έτοιμη από το 2016 δεν έγινε ποτέ από την τότε κυβέρνηση, ενώ εμείς την επιταχύναμε, εγκαταστήσαμε τον τοπικό έλεγχο στη Λάρισα, αλλά δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε πανελλαδικά το έργο”.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: “Πρώτος εγώ θα ήθελα να γυρίσω το χρόνο πίσω, όμως δεν πρέπει να μείνει και ο τόπος πίσω. Καθήκον μας λοιπόν είναι να σφίξουμε τα δόντια μετατρέποντας τη λύπη και το θυμό σε πείσμα για μεγάλες ανατροπές.” Υποστήριξε επίσης ότι: “Αυτή άλλωστε είναι και η μεγάλη διαφορά στον πολιτικό ήθος αυτής της παράταξης. Παραδεχτήκαμε ότι δεν φέραμε όλες τις αλλαγές στο συγκεκριμένο πεδίο, η μεταρρυθμιστική μας απόπειρα ηττήθηκε, δεν έσπασε το τείχος που οικοδόμησε ο ανεύθυνος κρατισμός και ο ατομικός ωχαδερφισμός. Χάσαμε αυτή τη μάχη, αλλά θα επιμείνουμε δυναμικά στον πόλεμο ώστε να αλλάξει κάθε δημόσια δράση και κάθε ατομική στάση”.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε προσωπικά στον πρώην υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. “Ο κ. Σπίρτζης μίλησε δύο ώρες στη Βουλή χωρίς να βρει μία συγγνώμη για τα όσα ολέθρια έγιναν επί των ημερών του και ο αρχηγός του με διάφορα ψέματα είπε περίπου ότι όλα λειτουργούσαν τέλεια στους ελληνικούς σιδηροδρόμους μέχρι τον Ιούλιο του 2019” είπε ειδικότερα και σχολίασε: “Αυτό το έργο θα το δούμε πολλές φορές βαδίζοντας προς τις εκλογές. Μόνο που θα αποτύχει οικτρά. Η αλήθεια απορρίπτει πριν από καθετί τη λήθη. Οι πολίτες θυμούνται και εκδικούνται τον κυνισμό όσων ψηφοθηρούν πάνω στον εθνικό πόνο. Τα πολύ σημαντικά που είχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια δεν τα ξεχνούν”.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια έκανε έναν αναλυτικό απολογισμό των κρίσεων που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Υποστήριξε όμως ότι αυτό δε σταμάτησε την κυβέρνηση από το εφαρμόσει το προεκλογικό της πρόγραμμα. Αναφέρθηκε ειδικότερα στη μείωση φόρων, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την αύξηση στις συντάξεις και το επίδομα για να διορθωθεί η αδικία της προσωπικής διαφοράς, η οποία τόνισε ότι οφείλεται στο νόμο Κατρούγκαλου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό