29.2 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η πρώτη ηλεκτρική Shelby είναι… ευρωπαϊκή υπόθεση!

Ειδήσεις Ελλάδα

Κανείς δεν αμφιβάλλει για το γεγονός ότι όλοι οι μεγάλοι βελτιωτικοί οίκοι, αν θέλουν να επιβιώσουν στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, θα πρέπει να ασχοληθούν και με τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό αρχίζει να κάνει η Shelby American, ένας βελτιωτής/κατασκευαστής που έχει συνδέσει το όνομα του με πανίσχυρους και τεράστιους V8 βενζινοκινητήρες περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ενδεχομένως, αλλά για να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την γέννηση του ιδρυτή της, Carroll Shelby, λανσάρει στην αποκλειστικά στην Ευρώπη την Shelby Mustang Mach-E GT!

Όπως υποδηλώνει και το όνομα, το πακέτο της αμερικανικής εταιρίας βασίζεται στην Mustang Mach-E GT των 487 ίππων και 860 Nm ροπής που ούτως ή άλλως είναι ένα εξαιρετικά ικανό ηλεκτρικό όχημα, ολοκληρώνοντας το σπριντ στα 100 km/h σε 3.8 δευτερόλεπτα και έχοντας την δυνατότητα να διανύσει έως 490 χιλιόμετρα ανάμεσα στις φορτίσεις χάρη σε μία μπαταρία 98.7 kWh. Η Shelby δεν αναμιγνύεται με αυτό το κομμάτι του ηλεκτρικού crossover αλλά εστιάζει στους τομείς της αισθητικής/αεροδυναμικής και του στησίματος για να προσφέρει μία πρόταση με τα ειδικά χαρακτηριστικά που την έχουν κάνει γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Έτσι, η Shelby Mustang Mach-E GT εφοδιάζεται με ένα νέο, ανθρακονημάτινο καπό, ενώ από το ίδιο… εξωτικό και ελαφρύ υλικό κατασκευάζονται τόσο η εμπρός γρίλια, το νέο splitter στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, τα καλύμματα των καθρεπτών και τα πλαϊνά μαρσπιέ. Οι εντυπωσιακές, σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος μειώνουν την μη-αναρτώμενη μάζα και αναβαθμίζουν αισθητικά το μεγάλο SUV ενώ οι μαύρες ρίγες που διατρέχουν το μήκος του αμαξώματος έχουν γαλάζιες πινελιές για να ταιριάζουν με την εξηλεκτρισμένη φύση του αυτοκινήτου και “δένουν” οπτικά το σύνολο χωρίς να είναι υπερβολικές. Όσον αφορά στην ανάρτηση, οι μηχανικοί της Shelby μελέτησαν την συμπεριφορά του ηλεκτρικού crossover και κατέληξαν σε ένα kit που μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 2.5 εκατοστά βελτιώνοντας τα δυναμικά χαρακτηριστικά της Mustang Mach-E GT αλλά και την στάση της.

Τέλος, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στο νέο… ηχοσύστημα “Active Performance Sound System” της Borla που χρησιμοποιεί έναν ενισχυτή και παράγει συνθετικούς ήχους λαμβάνοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο ώστε να συμβάλλει στην αίσθηση της επιτάχυνσης και την γενικότερη εμπειρία οδήγησης. Το πακέτο της Shelby κοστίζει €24.900 επιπλέον της τιμής του οχήματος και όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρία θα κατασκευαστούν μονάχα 100 αντίτυπα ως φόρος τιμής στα 100 χρόνια από την γέννηση του Carroll Shelby. Όσο για το γιατί η εταιρία επέλεξε να λανσάρει την Shelby Mustang Mach-E GT αποκλειστικά στην Ευρώπη, η απάντηση είναι απλή: οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στην ευρωπαϊκή επικράτεια αυξάνονται με ουσιαστικά ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με τις Η.Π.Α. οπότε επιχειρηματικά, η απόφαση ήταν μονόδρομος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό