28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η πρώτη ηλεκτρική Ferrari θα έχει αυθεντικό ήχο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ferrari ετοιμάζεται να γράψει ιστορία με την κυκλοφορία του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού οχήματός της στα τέλη του 2025.

Παρά την κατάργηση του παραδοσιακού κινητήρα καύσης, η Ferrari διαβεβαιώνει ότι το EV δεν θα είναι σιωπηλό.

Σε αντίθεση με κάποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα που μιμούνται ήχους κινητήρα, η Ferrari στοχεύει να προσφέρει έναν “αυθεντικό” ήχο.

Ο Emanuele Carando, Διευθυντής Προϊόντος και Μάρκετινγκ της Ferrari, υπαινίχθηκε σε συνέντευξή του ότι ο ήχος θα είναι πιστός στην κληρονομιά της Ferrari, αν και οι λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς.

Μπορεί να περιλαμβάνει ενίσχυση του φυσικού βουητού του ηλεκτρικού κινητήρα.

Αυτό το ηλεκτρικό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για τη Ferrari και θα παραχθεί σε ένα νέο εργοστάσιο στο Μαρανέλο.

Αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 5% των πωλήσεων της Ferrari μέχρι το 2026, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Ferrari στην καινοτομία διατηρώντας παράλληλα την κληρονομιά της.

Ωστόσο, η εισαγωγή του EV δεν θα σηματοδοτήσει το τέλος των εμβληματικών κινητήρων V-12 της Ferrari, οι οποίοι θα παραμείνουν διαθέσιμοι μέχρι να το απαγορεύσουν οι κανονισμοί.

Η είσοδος της Ferrari στην ηλεκτρική αγορά θα προηγηθεί αυτής της Lamborghini, με το πρώτο EV της τελευταίας, το Lanzador, να αναμένεται το 2028.

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η Ferrari αναμένει ότι το 40% των ετήσιων πωλήσεών της θα προέρχεται από οχήματα χωρίς κινητήρες εσωτερικής καύσης, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την εταιρεία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό