24.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Η πρώτη αντίδραση του Τζο Μπάιντεν στην καταδίκη του γιου του: Θα το σεβαστώ

Ειδήσεις Ελλάδα

O πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη, σε μία ανακοίνωση, ότι «θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα» της δίκης του γιου του Χάντερ και ότι «θα συνεχίσει να σέβεται τη δικαστική διαδικασία», λίγο μετά την ετυμηγορία ενοχής σε βάρος του από ένα σώμα ενόρκων του ποινικού δικαστηρίου του Ουίλμινγκτον (Ντέλαγουερ).

«Η Τζιλ (Μπάιντεν, η Πρώτη Κυρία) και εγώ ο ίδιος θα είμαστε πάντα εκεί για τον Χάντερ (…). Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ», διαβεβαίωσε επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας πως «αγαπάει» τον γιο του και είναι «υπερήφανος» για εκείνον.

Η καταδίκη

Ένοχος για τρεις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα κρίθηκε ο γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, την Τρίτη 11 Ιουνίου από το Δικαστήριο του Ντέλαγουερ.

Η δικαστής που διορίστηκε από τον Τραμπ αποφάσισε την ενοχή του για την κατηγορία της οπλοκατοχής και πλέον ο Χάντερ Μπάιντεν αντιμετωπίζει ποινής φυλάκισης και υψηλά πρόστιμα. Η τελική απόφαση για την καταδίκη θα ληφθεί από την περιφερειακή δικαστή Maryellen Noreika, η οποία διορίστηκε στην έδρα από τον Ντόναλντ Τραμπ με την υποστήριξη και των δύο Δημοκρατικών γερουσιαστών του Ντέλαγουερ.

Ο πρώτος γιος Πλανητάρχη που καταδικάζεται

Ο 54χρονος μοναχογιός του Τζο Μπάιντεν έγινε το πρώτο παιδί εν ενεργεία προέδρου που αντιμετωπίζει κατηγορίες ποινικού χαρακτήρα μετά την κατηγορία που άσκησε εναντίον του το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι είπε ψέματα για τη χρήση ναρκωτικών προκειμένου να αποκτήσει όπλο το 2018.

Όπως αποκαλύφθηκε, την κατοχή του όπλου τη διατήρησε για 11 ημέρες ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό