16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  και το αόρατο υποβρύχιο – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

 Αλλού έψαχναν οι Τούρκοι τα ελληνικά υποβρύχια αλλού εμφανίζονταν και κατά την ελληνοτουρκική κρίση ένα τέτοιο  αόρατο υποβρύχιο, με εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρο αναδύθηκε ξαφνικά στο Καστελλόριζο, κάνοντας τους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες να ξεσπάσουν σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα. Σε όλο τα διάστημα που οι στόλοι των δύο χωρών βρίσκονταν αντιμέτωποι στο Αιγαίο, τα υποβρύχια τύπου Παπανικολής, παρακολουθούσαν αθορύβως και χωρίς να γίνουν αντιληπτά όλες τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.

Να σημειώσω και τούτα: Πρώτον: Η Πρόεδρος δεν πρόκειται να καταδυθεί με το υποβρύχιο το οποίο θα πλέει στην επιφάνεια. Δεύτερον: Ένα από τα αόρατα υποβρύχια επισκέφθηκε στο παρελθόν και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τρίτον: Ο τελευταίος ΠτΔ που επισκέφθηκε υποβρύχιο στον Ναύσταθμο ήταν ο Κάρολος Παπούλιας και τέταρτον στα πληρώματα των αόρατων υποβρυχίων συμπεριλαμβάνονται και γυναίκες υπαξιωματικοί ή αξιωματικοί.

***

Τι σημαίνει η ένταξη της Αλεξανδρούπολης στα κοινοτικά κονδύλια

Σας έχω φρέσκα νέα για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές έγινε γνωστό ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης συνδέθηκε στο λεγόμενο Διευρωπαϊκό Δίκτυο. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ό,τι  μπορεί, υπό κρατικό έλεγχο, να χρηματοδοτείται  πλέον και από κοινοτικά κονδύλια, τόσο για την επέκτασή του, όσο και για την ανάπτυξή του.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για το λιμάνι  που ονομάζεται και «Σούδα του Βορρά». Συνεπώς αποδεικνύεται ορθή η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ  να ακυρώσει τον διαγωνισμό πώλησής του και το λιμάνι να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο. Οι διαπραγματεύσεις με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κυρίως με τη Γενική Διεύθυνση Move (BG Move),  για την ένταξη του λιμανιού στα ευρωπαϊκά δίκτυα ήταν επίμονες και έγιναν υπό την εποπτεία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή. Η επίσημη απόφαση θα οριστικοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου στη σύνοδο υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

***

Καράβια πάνε και έρχονται ξεφορτώνοντας τανκς

Στο μεταξύ τις τελευταίες ημέρες καράβια πάνε και έρχονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μεταφέροντας στρατιωτικό υλικό. Έχουν μεταφερθεί αμερικανικά άρματα μάχης, λαστιχοφόρα τεθωρακισμένα, πυροβόλα και άλλος αμυντικός εξοπλισμός. Να σκεφθείτε ότι το θηριώδες πλοίο «Endurance» των ΗΠΑ κατέπλευσε το τελευταίο διάστημα δύο φορές στο λιμάνι μεταφέροντας όπλα. Η «Σούδα του Βορά» βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και δεν είναι μόνον για πολεμικά πλοία των Αμερικανών, αλλά από το 2023 θα αρχίσουν να καταφθάνουν και γαλλικά πολεμικά πλοία.

***

Γιατί ο Πρωθυπουργός πέταξε το μπαλάκι στις τράπεζες

Λίγο πριν από την προγραμματισμένη μηνιαία  συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπήρξαν οι πρώτες πληροφορίες (διάβαζε… «διαρροές») ότι ο κ. Μητσοτάκης on camera στο Προεδρικό θα αναφερθεί κατά των τραπεζών, πράγμα το οποίο έγινε. Γιατί όμως; Με τις δημόσιες δηλώσεις κατά των τραπεζών ήθελε, μου είπαν οι πιο στενοί συνεργάτες του, να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι βάζει πρώτο στην προεκλογική  του ατζέντα την οικονομία και κυρίως ενισχύει το  κοινωνικό του προφίλ. Ταυτόχρονα όμως «κλέβει» την ατζέντα της αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ  που εδώ και μήνες σφυροκοπούν την κυβέρνηση για τις τράπεζες, τους πλειστηριασμούς και τα funds. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, η αναφορά του στις τράπεζες, κατά συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δείχνει την ιδιαίτερη ενόχλησή του για τη στάση που κρατούν οι τράπεζες. Το μήνυμα προς τους πολίτες είναι ξεκάθαρο: Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν πρέπει να πληρωθούν από τα κέρδη των τραπεζών και όχι να τα πληρώσει ο προϋπολογισμός, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος.

***

Ένα δημοφιλές στοίχημα των γαλάζιων βουλευτών

Το πιο δημοφιλές στοίχημα ανάμεσα σε γαλάζιους βουλευτές είναι η πρόβλεψη της ημερομηνίας των εκλογών. Έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Το πρώτο υπό τον Γιάννη Κεφαλογιάννη που επιμένει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 2 Απριλίου και το άλλο από μια πλειάδα βουλευτών κυρίως από την περιφέρεια που έλεγαν ότι οι εκλογές θα γίνουν πιο νωρίς αποφεύγοντας όμως να προσδιορίσουν ημερομηνία.

Στο τραπέζι τους (κάθονταν όλοι στο καφενείο της Βουλής) ήρθε ξαφνικά και ο Γιώργος Γεραπετρίτης για να τους πει τι ακριβώς συμβαίνει. Ήταν ενδιαφέρουσα η ανάλυση που έκανε ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Αφού στην αρχή ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα γίνουν οι εκλογές, προχώρησε σε έναν εκλογικό γρίφο, βάζοντάς τους όλους σε σκέψεις…

***

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό