31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Η προϊστορία λέει πρόκριση – ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «σκίζουν» σε Βέλγιο και Τουρκία

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι και αν, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, έχουν σύμφωνα με στατιστικά τις λιγότερες πιθανότητες πρόκρισης στο Conference League, όπως είχαμε αποκαλύψει. Οι ελληνικές ομάδες δεν «μασάνε» από Τούρκους και Βέλγους, με την προϊστορία να τους δείχνει τα ακλόνητα φαβορί για το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Για να γίνουμε συγκεκριμένοι.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, Κλαμπ Μπριζ και Φενέρμπαχτσε αντίστοιχα. Οι προηγούμενες «μάχες» με βέλγικες και τούρκικες ομάδες, ήταν αυστηρά «πανηγυρικές» για τις εκπροσώπους μας.

Οι «ερυθρόλευκοι», μετράνε στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια τους με ομάδες από την Τουρκία μόνο νίκες, και φυσικά το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε, το είχαν «προσπεράσει» πάλι την σεζόν 2021-22, όταν και είxan θριαμβεύσει επί τουρκικού εδάφους με 3-0, ενώ στην ρεβάνς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είχαν επικρατήσει με 1-0. Δύο προηγούμενοι αγώνες με την Μπασακσεχίρ το 2019. Ξανά νίκες με 1-0 αυτή την φορά εκτός έδρας, και 2-0 εντός. Εύκολη υπόθεση για τον «Θρύλο» οι Τούρκοι!

Ο ΠΑΟΚ, τώρα από την άλλη κόντρα σε ομάδες του Βελγίου, τα έχει πάει εξίσου καλά αν όχι και καλύτερα. Συγκεκριμένα ο «Δικέφαλος του βορρά» στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις του, μετράει 3 νίκες και 3 ισοπαλίες, στις οποίες συγκαταλέγεται και η τωρινή του Ευρωπαϊκή αντίπαλος, Κλαμπ Μπριζ. Την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, είχε φέρει δύο ισοπαλίες με 1-1 εντός και εκτός αντίστοιχα. Ο πρόσφατος αντίπαλός του από Βέλγιο, ήταν η Γάνδη προ δύο ετών. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν κάνει το απόλυτο νικώντας με 1-0 στην Τούμπα και με 2-1 στην «Χελάμκο Αρένα» .

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό