27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Η… προβληματική ΑΕΚ δεν έπεισε και πάει για ματς-θρίλερ στην Ανδόρα, 4-3 την Ίντερ Εσκάλδες []

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ ήταν «σοβαρή» στο πρώτο μέρος, αλλά… προβλημάτισε στο δεύτερο και νίκησε 4-3 την Ίντερ Εσκάλδες της Ανδόρας για τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League. Η Ένωση προηγήθηκε με τους Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, Λιβάι Γκαρσία και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς με 3-0 στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα. Το τέταρτο το πέτυχε ο Χάρολντ Μουκουντί, αλλά, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο τελικό 4-3 με το αυτογκόλ του Ντομαγκόι Βίντα, το πέναλτι του Αντρέου και το γκολ του Βίτι Μαρτίνεθ. «Τρομακτικά» τα αμυντικά λάθη στην άμυνα της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα.

Κρεσέντο… επίθεσης και 3-0 από το ημίχρονο η ΑΕΚ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν εξαιρετικά «δυνατά» στο παιχνίδι και μόλις στο 6′, έκαναν το 1-0. Γκαρσία σέντραρε στον Λιούμπισιτς και ο Κροάτης μέσος «εκτέλεσε» τον Αντρί από πλεονεκτική θέση. 

Το 2-0 για την ΑΕΚ ήρθε λίγο μετά και συγκεκριμένα στο 20 λεπτό του αγώνα. Ο Θωμάς Στρακόσα έκανε την «βαθιά» μπαλιά για τον Γκαρσία, ο οποίος με δεύτερη προσπάθεια, έκανε πιο εύκολο το έργο της Ένωσης. 

Ο «δικέφαλος», δεν έμεινε μόνο στα δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο και ο Γκατσίνοβιτς με γκολ-ποίημα, σημείωσε το 3-0 στην αναμέτρηση και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του (31′).

«Προβλημάτισε», αλλά πήρε την νίκη

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Γκιγιέρμε «βγήκε» τετ-α-τετ με τον Στρακόσα, έπειτα από λάθος πάσα του Χάρολντ Μουκουντί. Ο Αλβανός διεθνής κίπερ φώναξε «παρών» στην μεγαλύτερη ευκαιρία της Ίντερ Εσκάλδες στο 47ο λεπτό. 

Το 4-0, το πέτυχε ο Μουκουντί στο 52′ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νίκλας Ελίασον, ο Καμερουνέζος στόπερ, ο οποίος πήδηξε πιο ψηλά από όλους. 

Η Ίντερ Εσκάλδες μείωσε σε 4-1, καθώς ο Ντομαγκόι Βίντα έβαλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Βέβαια, ο κόσμος της ΑΕΚ φώναξε ρυθμικά το όνομά του, με τον ίδιο να απολογείται στους φιλάθλους της Ένωσης (65′). 

Σε μία… Ντε ζαβού φάση, η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι στο 74′, αλλά ο Γκαρσία αστόχησε. Παράλληλα, λίγο μετά, ο Στρακόσα υπέπεσε στην… εσχάτη των ποινών και η Ίντερ Εσκάλδες έκανε το 4-2 με τον Αντρέου.  

Το τελικό 4-3 το πέτυχε ο Μαρτίνεθ με απίστευτο βολέ. Ο Ισπανός «εκτέλεσε» τον Στρακόσα και έβαλε… φωτιά στο δεύτερο παιχνίδι στην Ανδόρα. 

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Χατζισαφί (76′ Μάνταλος), Βίντα, Μουκουντί, Ρότα, Σιμάνσκι (63′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (63′ Κοϊτά), Ελίασον (63′ Φερνάντες), Λιούμπισιτς, Λιβάι Γκαρσία (76′ Άμραμπατ). Ίντερ Εσκάλδες (Οτχέρ Κάναλς): Αντρί, Τόρες (63′ Σάντσεθ), Φέχερ, Πουέντες, Γκαγιέγκο, Ασούμπρε, Μπουχάρμα (63′ Αντρέου) , Έλο (46′ Βίτι), Αλόνσο, Ντομί, Λοπέζ.  

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό