29.2 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η «πράσινη μαγεία» του ΟΑΚΑ μίλησε, ο ΠΑΟ έμεινε όρθιος και πάει για το… 7ο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο «εξάστερος» επιστρέφει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και είναι έτοιμος να διεκδικήσει το έβδομο αστέρι του στο Βερολίνο, εκεί όπου είχε ήδη γράψει ιστορία και θα προσπαθήσει να το επαναλάβει.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησε με 81-72 της αξιόμαχης Μακάμπι Τελ για το Game 5 των Playoffs της EuroLeague και πήρε την πρόκριση για το μεγάλο ραντεβού του Βερολίνου. Συγκλονιστικό πέμπτο παιχνίδι με τεράστια αποθέματα ενέργειας και έντασης και από τις δύο ομάδες, ως το επιστέγασμα μιας σπουδαίας σειράς προημιτελικών.

Ωστόσο, το «τριφύλλι» ήταν αυτό που είχε τις απαντήσεις την πιο κρίσιμη ώρα με εκφραστή τον Κέντρικ Ναν (26 πόντοι, 6/10 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), οργανωτή τον Κώστα Σλούκα (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα) και πυλώνα στην ρακέτα τον Ματίας Λεσόρ (9 πόντοι, 11 ριμπάουντ).

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν, όπως αναμενόταν, αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες οι οποίες ήξεραν τι διακυβεύεται και ήταν προσεκτικές στις κινήσεις τους. Η Μακάμπι ξεκίνησε με πιο καθαρό μυαλό στην επίθεσή της κυκλοφορώντας ψύχραιμα τη μπάλα με τους «πράσινους» να έχουν μια νευρικότητα στην δική τους επιθετική εκκίνηση.

Παρά το 11-18 με το οποίο προηγήθηκαν οι Ισραηλινοί, οι γηπεδούχοι έσφιξαν την άμυνά τους και χωρίς να κάνουν κάτι σπουδαίο επιθετικά μείωσαν τη διαφορά για το 19-21 της 1ης περιόδου.

Στη 2η περίοδο ο Παναθηναϊκός AKTOR ισορρόπησε τα πράγματα και βρήκε ακόμα πιο σταθερό ρυθμό στην επίθεση, μέσω και μερικών σουτ τριών πόντων από Σλούκα και Παπαπέτρου αλλά και Ναν για να βάλουν και τον κόσμο στην εξίσωση και η ελληνική ομάδα να προσπεράσει στο σκορ (32-30).

Παρόλα αυτά, δεν μπορούσε να χτίσει προβάδισμα καθώς οι Ισραηλινοί συνέχισαν να παίζουν σε έναν ξέφρενο ρυθμό τον οποίο δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν οι «πράσινοι» παραγκωνίζοντας και τα αμυντικά τους καθήκοντα με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι στο σκορ. Το 41-41 με το οποίο ήρθε η ανάπαυλα του ημιχρόνου τα λέει όλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην σε σχέση με το πρώτο μέρος, όχι όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα των δύο ομάδων αλλά την φρεσκάδα και την ενέργειά τους οι οποίες είχαν μειωθεί. Τα ποσοστά των δύο ομάδων είχαν μειωθεί αισθητά ιδίως στα δίποντα και στις βολές για τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Πλέον, ήταν θέμα αμυντικής προσέγγισης και οι γηπεδούχοι πόνταραν σε αυτήν για να πάρουν ένα προβάδισμα της τάξης των δύο πόντων για το 58-56 με το οποίο οι ομάδες μπήκαν στην τελευταία και πιο καθοριστική περίοδο.

Οι σκληρές μονομαχίες συνεχίστηκαν και στην 4η περίοδο, με την δυναμική άμυνα του Παναθηναϊκού AKTOR ωστόσο να έχει κάνει πλέον την εμφάνισή της στο παρκέ και να μπλοκάρει την Μακάμπι Τελ Αβίβ την πιο κρίσιμη ώρα. Με οδηγό την σκληράδα στα μετόπισθεν και τις ηγετικές επιλογές του Κέντρικ Ναν στην επίθεση, οι γηπεδούχοι έγειραν πλέον την πλάστιγγα υπέρ τους παρά τα μεγάλα σουτ με τα οποία επιχείρησαν να επιστρέψουν οι Ισραηλινοί.

Ο Ματίας Λεσόρ συνέχιζε να δίνει τρομερές μάχες στις δύο ρακέτες αν και κατάκοπος και ο Ναν πλέον έδινε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στις εξέδρες με τα καθοριστικά τρίποντά του. Τελικό σκορ 81-72 με τον Παναθηναϊκό AKTOR να παίρνει την πολυπόθητη πρόκριση και να πηγαίνει στο Βερολίνο για το… 7ο όνειρο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό