25.1 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Η πολύκροτη υπόθεση Κωνσταντίνου, θυμόμαστε τις Top10 μεταγραφές εντός συνόρων [s]

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις 27 Ιουνίου του 2001, ο Κύπριος υψηλόσωμος σέντερ φορ, «έκλεισε» με μεταγραφή στον Παναθηναϊκό από τον Ηρακλή έναντι οκτώ εκατομμύριων ευρώ. Το flash.gr σας παρουσιάζει τους top10 της λίστας που έκαναν την μετακίνηση εντός συνόρων για ποσά-μαμούθ για τα ελληνικά δεδομένα. 

Μιχάλης Κωνσταντίνου – Παναθηναϊκός (8 εκατομμύρια ευρώ)

Με καταγωγή από την Κύπρο, ο Κωνσταντίνου μετακόμισε στον Ηρακλή και έπειτα στην Αθήνα για το «τριφύλλι» το 2001 με χρήματα-ρεκόρ ακόμη και για την σημερινή εποχή. Ο ψηλόσωμος επιθετικός κατέγραψε με τον Παναθηναϊκό 151 εμφανίσεις και 49 γκολ. Έπειτα, πήγε να αγωνιστεί και στον «αιώνιο» αντίπαλο των «πρασίνων», τον Ολυμπιακό την σεζόν 2005/06. 

Ράφικ Τζεμπούρ – ΑΕΚ (2,9 εκατομμύρια ευρώ)

Ο… γυρολόγος της Ελλάδας, έφτασε από τον Εθνικό Αστέρα μέσα σε τρία χρόνια να παίζει στην ΑΕΚ και στην Ευρώπη. Το… κλικ στην Ένωση το έκανε όταν ήταν παίκτης του Πανιωνίου και το 2008 «δαπάνησε» για τον Ράφικ Τζεμπούρ το ποσό των 2,9 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα χρήματα, «έπιασαν» τόπο, καθώς ο Αλγερινός φορ σκόραρε 24 σε 72 συμμετοχές έως το 2011. Ο «τρομοκράτης» επέστρεψε στους «κιτρινόμαυρους» το 2015 και κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας. 

Πίτερ Οφορίκουε – Ολυμπιακός (2,8 εκατομμύρια ευρώ)

Το ελληνικό ποδόσφαιρο τον «έμαθε» στην Καλαμάτα. Εκεί, «δέσποσε» με την φανέλα της «μαύρης θύελλας» και σε δύο μόλις σεζόν με οκτώ γκολ συνολικά, μετακόμισε στον Ολυμπιακό έναντι 2,8 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Οφορίκουε, έγινε γνωστός και στην Ευρώπη όταν έγινε ο νεότερος σκόρερ στο Champions League σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Ρόζενμποργκ.  Σε 138 αγώνες με τα «ερυθρόλευκα», πέτυχε 38 γκολ μοιράζοντας τρεις ασίστ. Το 2006, επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη του ΟΦΗ. 

Αβραάμ Παπαδόπουλος – Ολυμπιακός(2,5 εκατομμύρια ευρώ)

Βγαλμένος από τις ακαδημίες του Άρη, ο Παπαδόπουλος με 151 παιχνίδια στα «πόδια» του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, μετακινήθηκε για 2,5 εκατομμύρια ευρώ στους «ερυθρόλευκους». Στον Πειραιά έγινε ένα από τα βασικά μέλη της «δυναστείας» του Ολυμπιακού της δεκαετίας του ’10, καθώς κατέκτησε εννέα πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα, έχοντας κάνει συνολικά και στην δεύτερη θητεία του 212 ματς. Τώρα, έχει πόστο στις Ακαδημίες του συλλόγου. 

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος – Παναθηναϊκός (2,2 εκατομμύρια ευρώ)

Ο Έλληνας εξτρέμ, έχει φορέσει και τις πέντε φανέλες του top5 του ελληνικού πρωταθλήματος ξεκινώντας από τον ΠΑΟΚ και έπειτα μετακομίζοντας στον Παναθηναϊκό το 2008. Με το «τριφύλλι» κατέκτησε το νταμπλ του 2010 και μετά από τρία χρόνια αποχώρησε για την Μπολόνια. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πέτυχε σε 131 παιχνίδια, 25 γκολ και 13 ασίστ. 

Νίκος Σπυρόπουλος – Παναθηναϊκός (2 εκατομμύρια ευρώ)

Από το 2004, έως το 2008, έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις με την φανέλα του Πανιωνίου και κέρδισε μία μεγάλη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Με το «τριφύλλι» πανηγύρισε το νταμπλ του 2010, σημειώνοντας 173 παιχνίδια με ένα γκολ και 14 ασίστ. Επίσης, ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες των «πρασίνων» για σχεδόν μία πενταετία. 

EUROKINISSI
Δημήτρης Σαλπιγγίδης – Παναθηναϊκός (1,8 εκατομμύρια ευρώ)

Ο «Σάλπι» τις σεζόν που ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, αποφάσισε να μετακομίσει στον Παναθηναϊκό για ένα καλύτερο μέλλον. Τα 1,8 εκατομμύρια που κατέλαβαν οι «πράσινοι» για την απόκτησή του, σίγουρα βοήθησαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, σκόραρε 63 γκολ και «μοίρασε» άλλα 26, ενώ πήρε το νταμπλ του 2010. 

Βασίλης Κουτσιανικούλης – ΠΑΟΚ (1,8 εκατομμύρια ευρώ)

Ο φέρελπις τότε Έλληνας εξτρέμ, αποχώρησε από την Κρήτη και τον Εργοτέλη, όπου έκανε απίστευτες εμφανίσεις και πήγε στην Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ. Ο Κουτσιανικούλης δεν… στέριωσε στους «ασπρόμαυρους» και μετά από 48 εμφανίσεις με τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ, επέστρεψε στον Εργοτέλη.  Οι φίλοι του «δικέφαλου του βορρά», σίγουρα, δεν θα ξεχάσουν το πανέμορφο γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό το 2010. 

Κλέιτον – Παναθηναϊκός (1,6 εκατομμύρια ευρώ)

Για άλλη μία φορά το «τριφύλλι», βρίσκεται στην λίστα με τις ακριβότερες μεταγραφές. Ο Κλέιτον, αφού έκανε εξαιρετικές χρονιές με την Λάρισα κατακτώντας και το κύπελλο Ελλάδας, πήρε την μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό για 1,6 εκατομμύρια ευρώ. Με τους «πράσινους» κατέκτησε το νταμπλ του 2010, όπως και οι προαναφερθέντες, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Δημήτρης Σαλπιγγίδης και κατάφερε να σκοράρει 15 γκολ κάνοντας εννέα ασίστ σε 76 ματς στις δύο θητείες του με το «τριφύλλι». 

Ντέμης Νικολαΐδης – ΑΕΚ (1,5 εκατομμύρια ευρώ)

Ο τελευταίος «μύθος» της Ένωσης, ο Ντέμης Νικολαΐδης μετακόμισε στην ομάδα της καρδιάς του το 1996 και αφού έγινε η μεταγραφή του… σίριαλ, διότι ο Απόλλων Σμύρνης ήθελε να τον παραχωρήσει στον Ολυμπιακό, κάτι που εν τέλει δεν συνέβη. Τα 1,5 εκατομμύριο ευρώ που δαπάνησε η ΑΕΚ για τον «Ντεμίνιο» ήταν… λίγα για αυτά που έδωσε. Ο Έλληνες σέντερ φορ σε 267 εμφανίσεις με τους «κιτρινόμαυρους», πέτυχε 176 γκολ έχοντας επίσης και εννέα ασίστ.

Το 2004, διετέλεσε και ως πρόεδρος της ομάδας μέχρι το 2008. Τα γκολ του είναι πολλά, αλλά αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό που ανέβηκε στα κάγκελα του παλιού γηπέδου, έχει μείνει «χαραγμένο» στην μνήμη κάθε φίλου της Ένωσης. 

Συνοψίζοντας, όλες οι μεγάλες ομάδες της Super League έχουν κάνει μεταγραφές-μπαμ, αλλά, μάλλον «ήρθε» η ώρα να ψηφίσουν και τα… εγχώρια προϊόντα, για να διαφημιστεί περισσότερο το πρωτάθλημά μας. 

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό