16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η πιο ισχυρή πόρτα ασφαλείας, είναι η αλληλεγγύη

Ειδήσεις Ελλάδα

Την συνταξιούχο δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, και η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Ράνια Σβίγκου.

Η επίσκεψη του προέδρου και της γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά την μαζική κινητοποίηση συμπαράστασης προς την κ. Κολοβού, το σπίτι της οποίας βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέη 15.000 ευρώ. O Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με την κ. Κολοβού για την τραγική εμπειρία της.

«Δεν με άφηναν ούτε στην τουαλέτα να πάω», ανέφερε χαρακτηριστικά η συνταξιούχος στον Αλέξη Τσίπρα. 

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε πως «η πιο ισχυρή πόρτα ασφαλείας είναι η αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε το φόβο του ότι «την ιστορία αυτή θα τη βλέπουμε πλέον διαρκώς εξαιτίας του πτωχευτικού νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και υπογράμμισε ότι «την περίοδο των μνημονίων, παρά τις πιέσεις της τρόικα, υπήρχε προστασία της λαϊκής πρώτης κατοικίας. Γι’ αυτό κι εμείς κάναμε τότε πρόταση δυσπιστίας στον κ. Σταϊκούρα και μας έλεγαν ότι είμαστε τρελοί. Τώρα έχουν αρχίσει να φαίνονται οι συνέπειες».

«Χρωστούν ως κόμμα 390 εκατ. ευρώ δανεικά και αγύριστα. Είχαν βουλευτή τον Πάτση και του έδιναν απευθείας αναθέσεις 1 εκατ. ευρώ από τα ΕΛΤΑ» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στα funds υπενθύμισε ότι «εμείς φέραμε έναν νόμο το 2015 που προέβλεπε υποχρεωτικά στάδια ρύθμισης και φορολόγηση όλων των πράξεων των funds και η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποίησε έναν νόμο του 2003 που ούτε υποχρεωτικά στάδια ρύθμισης ούτε φορολόγηση προέβλεπε».

Από την πλευρά της, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η χαμηλοσυνταξιούχος δημοσιογράφος μοιράστηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την τραγική της εμπειρία λέγοντας ότι «δεν υπάρχει πιο τρομερό πράγμα, να ακούς την πόρτα του σπιτιού σου να σπάει. Σαν εφιάλτης. Ούτε στην τουαλέτα δεν άφηναν να πάω» και ευχαρίστησε τον κόσμο που της συμπαραστάθηκε. «Να είναι καλά τα παιδιά. Η αλληλεγγύη τους με έσωσε».

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό