12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει το σύστημα ανακύκλωσης με την τοποθέτηση 10.000 ειδικών κάδων

Ειδήσεις Ελλάδα

Με πρόγραμμα, δράσεις και διανομή κατάλληλου εξοπλισμού η Περιφέρεια Αττικής ενισχύσει το σύστημα ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή με τη σταδιακή ανάπτυξη ειδικών ξύλινων κυτίων ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών.

Στο πλαίσιο του στόχου να επιτευχθεί μία νέα «πράσινη» αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, μέχρι τον Ιούνιο η Περιφέρεια θα προμηθεύσει με 10.000 ειδικούς κάδους ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής τους 66 Δήμους, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και δημόσια κτίρια όπως σχολεία, υπηρεσίες και υπουργεία.Σήμερα, Παρασκευή (10/4) τοποθετήθηκαν 50 ειδικά κυτία ανακύκλωσης στο κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών της Περιφέρειας (Συγγρού 80-88) σε συνέχεια της τοποθέτησης που προηγήθηκε στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισήμανε ότι παράλληλα με τη μάχη προστασίας των πολιτών από τον κορονοϊό «αγωνιζόμαστε και για την εφαρμογή της ανακύκλωσης και τη διαλογή στην πηγή».

Κάνοντας αναφορά στην ανακήρυξη του 2020 ως έτος ανακύκλωσης, ανακοίνωσε ότι «στόχος είναι έως το 2025, να διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας με σύγχρονο τρόπο, χωρίς να τα θάβουμε χωρίς επεξεργασία ούτε στη Φυλή, ούτε πουθενά αλλού στην Αττική».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό