28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Η Πατρινή Μαρία Κοτσώνη είναι …κορίτσι της Vodafone!

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη… διαφορά στην κοινωνία, στηριζόμενη στην τεχνογνωσία και τις σπουδές της αλλά  και εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία που της δίνει το πρόγραμμα World of Difference του Ιδρύματος Vodafone, θα προσπαθήσει να κάνει η Μαρία Κοτσώνη,

Η Μαρία ως η Interactive Multimedia Developer της ΑΜΚΕ “InterMediaKΤ” έχει αναλάβει την ανάπτυξη και διαχείριση της ψηφιακής πλατφόρμας “Web Guide for Mental Health”, που έχει ως σκοπό τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των οικογενειακών φροντιστών και των ατόμων που αυτοί επιμελούνται. “Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα που μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, προερχόμενο από το σωματείο «Φροντίζω», προσφέρει τη δυνατότητα εκπαίδευσης από εξειδικευμένους επαγγελματίες πρώτον, στην εφαρμογή προγραμμάτων νοητικής και σωματικής ενδυνάμωσης των ωφελούμενων ηλικιωμένων και δεύτερον, στη χρήση τεχνικών και μεθόδων αυτο-φροντίδας και ψυχικής ευημερίας, ώστε να ανταπεξέρχονται στις απαιτήσεις του ρόλου τους οι φροντιστές”, εξηγεί η ίδια.

Η πλατφόρμα ‘Web Guide for Caregivers’ θα είναι ένα καινοτόμο εργαλείο στη φαρέτρα της ΑΜΚΕ, για να ευαισθητοποιηθεί γύρω από το σχετικά άγνωστο ζήτημα της οικογενειακής φροντίδας. “Επιθυμούμε η πλατφόρμα να βοηθήσει όσους περισσότερους οικογενειακούς φροντιστές γίνεται αλλά και να αξιοποιηθεί από τις αντίστοιχες οργανώσεις”. Αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές προδιαγραφές της πλατφόρμας και “προχωράμε, με εξειδικευμένους επαγγελματίες του σωματείου ‘Φροντίζω’ στη δημιουργία του υλικού”.

«Μέσα από την εργασία μου στοχεύω στη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας τόσο των οικογενειακών φροντιστών όσο και των ατόμων που αυτοί επιμελούνται και που δοκιμάζονται ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας», ανέφερε η Μαρία Κοτσώνη, Interactive Multimedia Developer στην InterMediaKT. Η Μαρία είναι υπεύθυνη ανάπτυξης και διαχείρισης της ψηφιακής πλατφόρμας “Web Guide for Caregivers”, η οποία μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, θα προσφέρει τη δυνατότητα εκπαίδευσης των οικογενειακών φροντιστών από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Η Μαρία είναι “μια millennial με ανησυχίες για έναν καλύτερο κόσμο που αναζητά τρόπους να συμβάλλει”.

Απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχει εργαστεί στην Intercambia Youth Association, Οργανισμό νέων στην Μάλαγα της Ισπανίας, όπου βασική της ενασχόληση ήταν η δημιουργία περιεχομένου multimedia, social media, διαχείριση της ιστοσελίδας καθώς και οργάνωση εκπαιδευτικών και μη δράσεων. Την InterMediaKT τη γνώρισε ως εθελόντρια. Μεγάλη της επιθυμία είναι να παραμείνει στον χώρο της Κοινωνίας των πολιτών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό