16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η παραλία σαν παράδεισος του Μυρτώου Πελάγους που την προσεγγίζεις οδικώς

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι μια γωνιά-όνειρο για όσους ψάχνουν κάτι ξεχωριστό

Η Ελλάδα κρύβει πολλούς θησαυρούς και παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά που σε συναρπάζουν. Σε ορισμένες δε, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε έναν επίγειο παράδεισο.

Μια από τις παραλίες που βάζουμε στη λίστα μας και σου προτείνουμε να επισκεφθείς με την πρώτη ευκαιρία είναι το Φωκιανό. Δεν είναι από τις παραλίες με την πιο απλή και εύκολη πρόσβαση αλλά ο παράδεισος που θα δεις θα σε αποζημιώσει. Πρόκειται για μια παραλία της Αρκαδίας που βρέχεται από το Μυρτώο Πέλαγος και αποτελεί μια γωνιά – όνειρο για όσους ψάχνουν κάτι το διαφορετικό.

Την προσεγγίζεις και οδικώς από την Αθήνα

Αρχικά καλό θα είναι πριν ξεκινήσεις να έχεις εντοπίσει καλά την παραλία Φωκιανό στους χάρτες της Google. Έτσι θα γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση σου προς τα εκεί. Βρίσκεται, όπως, είπαμε στην Αρκαδία άρα δεν προτείνεται για μονοήμερη εκδρομή. Καλύτερα να την επισκεφθείς αλλά στο πλαίσιο διακοπών στην περιοχή ή και για σαββατοκύριακο μακριά από την Αθήνα.

Τι θα αντικρίσεις μόλις φτάσεις στο Φωκιανό; Ένα καλά κρυμμένο μυστικό με γαλάζια νερά και λευκό βότσαλο. Τα νερά είναι διάφανα, πεντακάθαρα και όχι πολύ κρύα. Γενικώς είναι μια παραλία που σε προκαλεί και προσκαλεί να μείνεις εκεί ως αργά για να δεις το ηλιοβασίλεμα. Στην πραγματικότητα θα βρεθείς σε έναν απομονωμένο κολπίσκο, όπως περιγράφει το exploringgreece.tv. Ένας κολπίσκος ο οποίος είναι ένας κρυφός και άγνωστος σε πολλούς παράδεισος του Μυρτώου Πελάγους. Αν θέλετε να βρείτε ένα ορμητήριο για να επισκεφθείτε την παραλία Φωκιανό τότε τα Πούλιθρα εκεί κοντά είναι αυτό που ψάχνετε…

Στην Αρκαδία οι διακοπές ενδείκνυνται σε κάθε εποχή 

Η Αρκαδία αποτελεί έναν προορισμό που είναι ιδανικός όλες τις εποχές του χρόνου γιατί συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο το βουνό με τη θάλασσα. Στην Αρκαδία, λοιπόν, εκτός από τις όμορφες παραλίες, θα έχεις την ευκαιρία, επίσης, να δεις μεταξύ άλλων τις αντικριστές μονές οι οποίες είναι σκαρφαλωμένες στους βράχους. Εκεί υπάρχει επιπλέον και το χωριό με ένα από τα μικρότερα αστεροσκοπεία στον κόσμο.

Εκτός από την παραλία Φωκιανό που αποτελεί πάντα έναν καλό λόγο για ταξίδι, στα συν βάζουμε, επίσης τη φιλοξενία των κατοίκων και τη γαστρονομία. Θα δοκιμάσεις ντόπιες συνταγές με παραδοσιακά προϊόντα και φτιαγμένες με πολύ μεράκι…

Στην Αρκαδία μπορεί να πας σε κάθε εποχή του χρόνου για διακοπές, αφού συνδυάζει τα πάντα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό