19.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η παραλία με το… γλυκό νερό που είναι για λίγους

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσο ταξιδεύουμε στην Ελλάδα, τόσο ανακαλύπτουμε άγνωστες γωνιές

Όσο ταξιδεύουμε στην Ελλάδα, τόσο ανακαλύπτουμε παραλίες με μοναδικά χαρακτηριστικά.

Όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την παραλία με το… γλυκό νερό! Δεν είναι μια γνωστή στους πολλούς παραλία μιας και βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πρέβεζα, στην Ήπειρο. Μιας και η Πάργα αποτελεί έναν όλο και περισσότερο αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό, είναι ευκαιρία να γνωρίσεις και αυτή την ιδιαίτερη ελληνική παραλία. Είναι ο κόλπος του Αϊ Γιαννάκη.

Ποια είναι η ιδιαιτερότητα που έχει όμως αυτή η παραλία; Η συγκεκριμένη αμμουδιά με τα ρηχά και πεντακάθαρα νερά έχει μια πηγή γλυκού νερού που αναβλύζει στο κέντρο του κόλπου στην οποία βρίσκεται. Πώς γίνεται αυτό; Στην πραγματικότητα το νερό μεταφέρεται υπόγεια από τη διπλανή λίμνη του Καλοδικίου, γνωστή στην περιοχή και ως «λίμνη με τα νούφαρα».

Το τοπίο που θα συναντήσεις είναι μοναδικό και θα σου μείνει για πάντα αξέχαστο. Η παραλία είναι γεμάτη βότσαλα και τα νερά της είναι πάντα δροσερά και φυσικά πεντακάθαρα λόγω της πηγής. Την παραλία θα βρεις σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από την Πάργα, με εύκολη πρόσβαση με το αυτοκίνητο. Ιδανική για όσους θέλουν πιο ήσυχα και λιγότερο κοσμοπολίτικα πράγματα.

Η Πάργα είναι το λεγόμενο νησί που δε θες αυτοκίνητο για να πας. Και καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι την επιλέγουν κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι και διαφορετικοί τύποι ταξιδιωτών. Και από πού να ξεκινήσουμε; Από τις εκπληκτικές ελληνικές παραλίες που θυμίζουν εξωτικό προορισμό; Στην Πρέβεζα εξάλλου βρίσκεται και η μεγαλύτερη παραλία με άμμο στην Ευρώπη. Η Πάργα είναι η χρωματιστή παραθαλάσσια γωνιά της Ηπείρου που θα σου κλέψει την καρδιά από το πρώτο λεπτό. Είτε πας με φίλους, είτε ως ζευγάρι είτε με οικογένεια, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό