31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Η παραθαλάσσια έκπληξη κοντά στην Αθήνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία μονοήμερη που θα την απολαύσεις

Ψάχνεις να κάνεις μια μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα το σαββατοκύριακο αλλά σου μοιάζουν οι προορισμοί κάπως συνηθισμένοι. Τότε μπορείς να επιλέξεις κάτι πιο εναλλακτικό που εγγυημένα θα σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Αυτό συνέβη σε εμάς τουλάχιστον. Ο λόγος για μια μονοήμερη στην Αντίκυρα, έναν κοντινό παραθαλάσσιο προορισμό που θα σε χαλαρώσει και θα σου χαρίσει στιγμές ηρεμίας μακριά από την πολυκοσμία. Η Αντίκυρα είναι ένας όχι και τόσο συνηθισμένος προορισμός που μπορείς να τον επισκεφθείς είτε σαν μονοήμερη εκδρομή είτε για σαββατοκύριακο.

Βρίσκεται στη Βοιωτία και δε θα σε απογοητεύσει. Αν βρεθείς εκεί μην ξεχάσεις και μια βόλτα μέχρι το Γεφύρι της Δαφνούλας το οποίο μπορεί να θυμίζει Ζαγοροχώρια αλλά είναι δίπλα στην Αθήνα.

Μονοήμερη στην Αντίκυρα: Η παραθαλάσσια έκπληξη κοντά στην Αθήνα

Η Αντίκυρα, λοιπόν, είναι ένα μικρό αλλά όμορφο και γραφικό παραθαλάσσιο χωριό στο νομό Βοιωτίας. Παλιότερα η περιοχή ήταν γνωστή ως «Άσπρα Σπίτια» λόγω των άσπρων οικημάτων που υπήρχαν έντονα παλιά εκει. Για να καταλάβεις πού περίπου βρίσκεται, σκέψου ότι περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από το Δίστομο και 27 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. ‘Η απλώς συμβουλεύσου τους χάρτες της Google για να φτάσεις πιο εύκολα.

Αν κάτι θα απολαύσεις όταν κάνεις μονοήμερη στην Αντίκυρα είναι οι όμορφες παραλίες και το καλό φαγητό. Θα ξεκινήσεις με μια χαλαρή βόλτα δίπλα στη θάλασσα και θα πιείς τον καφέ σου με θέα αυτήν. Το πρόγραμμα στη συνέχεια μπορεί να έχει μπάνιο στη θάλασσα και φρέσκο ψαράκι σε μια από τις ταβέρνες. Και όλα αυτά σε μια απόσταση μικρότερη των δύο ωρών από την Αθήνα. Ξεκίνα πρωί για να έχεις την ημέρα μπροστά σου και να κάνεις στάσεις σε μέρη που σου τραβούν την προσοχή, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Τι άλλο θα δεις στην εκδρομή στη Βοιωτία

Η Βοιωτία αποτελεί έναν κοντινό και εύκολο προορισμό στον οποίο θα περάσεις καλά και έχεις πολλές επιλογές ανάλογα με τα γούστα σου. Πέρα από τη μονοήμερη στην Αντίκυρα, μην παραλείψεις να κάνεις και μια περιήγηση στην περιοχή γενικότερα. Η φύση οργιάζει. Φυσικά έχουμε ξεχωρίσει τις Πηγές Κρύας που αποτελούν ένα ονειρικό σκηνικό για μικρούς και μεγάλους. Ήξερες επίσης ότι στη Βοιωτία υπάρχει το Σεϊντί, το άγνωστο σημείο 1 ώρα από την Αθήνα που είχαν βρεθεί ίχνη Homo Sapiens; Ή ότι στη Βοιωτία υπάρχει ένας μυστηριώδης κρατήρας με διάφορες θεωρίες να τον συνοδεύουν;

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό