32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Η παραγωγή του Explorer στην Κολωνία ξεκίνησε

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ford ανακοίνωσε την έναρξη της μαζικής παραγωγής του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Ford Explorer στην πρώτη αποκλειστική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας στην Ευρώπη, μετά από επένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η ιστορική αυτή εγκατάσταση στην Κολωνία, Γερμανία, έχει μεταμορφωθεί σε ένα «εργοστάσιο του μέλλοντος», προετοιμάζοντας το έδαφος για την παραγωγή μιας νέας γενιάς ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων υψηλής ποιότητας.

Το νέο Ford Explorer είναι το πρώτο όχημα που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του Κέντρου Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford στην Κολωνία. Αυτό το μοντέλο συνδυάζει γερμανική μηχανολογία και αμερικανική φιλοσοφία, προσφέροντας ανώτερες στάνταρ προδιαγραφές, όπως συστήματα κίνησης με μπαταρία που εξασφαλίζουν μηδενικές εκπομπές ρύπων και αυτονομία άνω των 600 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Ένα δεύτερο ηλεκτρικό όχημα, ένα νέο σπορ crossover, αναμένεται να αποκαλυφθεί σύντομα και να αρχίσει να κατασκευάζεται στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις μέσα στο έτος.

Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Κολωνία εξοπλίζεται με προηγμένα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης και εκατοντάδες υπερσύγχρονα ρομπότ που λειτουργούν με ακρίβεια. Το σύστημα «ψηφιακών διδύμων» παρακολουθεί και υποστηρίζει τους χειριστές της γραμμής παραγωγής, εξασφαλίζοντας υψηλά πρότυπα ποιότητας. Οι λειτουργίες της μονάδας περιλαμβάνουν μηχανές αυτομάθησης και περισσότερα από 600 νέα ρομπότ που εκτελούν εργασίες συγκόλλησης, κοπής, κερώματος, βαφής και συναρμολόγησης.

Το εργοστάσιο είναι ένα από τα πιο αποδοτικά εργοστάσια συναρμολόγησης οχημάτων της Ford παγκοσμίως, με σημαντικές μειώσεις στις εκπομπές ρύπων, τη χρήση νερού και την κατανάλωση ενέργειας. Η Ford εργάζεται για την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα στο Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Κολωνίας, παρακολουθώντας και καταγράφοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG) για ανεξάρτητη πιστοποίηση, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διεθνή πρότυπα.

Όλη η ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο που απαιτούνται για τη λειτουργία του εργοστασίου προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές και βιομεθάνιο.

Η Ford Motor Company στοχεύει να επιτύχει μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα στην παραγωγή σε όλες τις εγκαταστάσεις, τα logistics και τους άμεσους προμηθευτές της στην Ευρώπη έως το 2035, προσπαθώντας συνεχώς να βελτιώνει την αποδοτικότητα και να μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο, που θα είναι ένα σπορ crossover, θα αποκαλυφθεί σύντομα, με την παραγωγή του στην Κολωνία να ξεκινά αργότερα μέσα στη χρονιά

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό