24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Πέρες Γιεπτσιρτσίρ πήρε το χρυσό μετάλλιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Πέρες Γιεπτσιρτσίρ από την Κένυα αναδείχθηκε «χρυσή» Ολυμπιονίκης στον Μαραθώνιο γυναικών των Αγώνων του Τόκιο, καθώς τερμάτισε πρώτη με χρόνο 2:27:20.

Η 27χρονη Αδρικανή δρομέας μεγάλων αποστάσεων, με την 5η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών από το 2020, είχε σταθερό ρυθμό απ’ το ξεκίνημα του μαραθωνίου και παρότι πιέστηκε στα τελευταία τρία χιλιόμετρα από τη συμπατριώτισσά της (και κάτοχο του Παγκόσμιου Ρεκόρ) Μπρίτζιντ Κόσγκεϊ, κατάφερε να κόψει πρώτη το νήμα μετά τα 42 χιλιόμετρα και 195 μέτρα του αγώνα και πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Η Κόσγκεϊ τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 2:27:36, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αμερικανίδα Μόλι Σέιντελ με 2:27:46, μόλις στον τρίτο κλασικό μαραθώνιο της καριέρας της, καθώς «ανέβηκε» πρόσφατα από τους ημί-μαραθωνίους.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2019 στη Ντόχα Ρουθ Τσεπνγκετίχ εγκατέλειψε στο 30ό χιλιομετρο, ενώ εκτός κούρσας έμεινε στο 38ο χιλιόμετρο και η Ισραηλινή, Λόνα Χεμτάι Σαλπέτερ που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν από τις ισχυρές διεκδικήτριες του χάλκινου μεταλλίου.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν δίχως άλλο η παρουσία της 44χρονης Σινέιντ Ντάιβερ από την Αυστραλία, η οποία ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο στη 10η θέση με 2:31:14.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό