24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση» με τα drones στο Κρεμλίνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση» με την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο, την οποία η Μόσχα απέδωσε στο Κίεβο, τόνισε η ουκρανική προεδρία.

«Φυσικά, η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του σε δημοσιογράφους.

Για τον Ουκρανό αξιωματούχο, μια τέτοια επίθεση, αν την είχε πραγματοποιήσει το Κίεβο -που θα ήταν η πρώτη από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022 -«δεν θα έλυνε κανένα στρατιωτικό πρόβλημα», τη στιγμή που η Μόσχα εξακολουθεί να ελέγχει σχεδόν το 20% της ουκρανικής επικράτειας.

«Αντίθετα, αυτό θα οδηγούσε τη Ρωσία σε ακόμη πιο ακραίες ενέργειες κατά του άμαχου πληθυσμού μας», υποστήριξε ο Ποντολιάκ.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου, η Μόσχα «είναι πολύ φοβισμένη με την έναρξη των ουκρανικών επιθέσεων κατά μήκος της πρώτης γραμμής και προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να πάρει την πρωτοβουλία, να στρέψει αλλού την προσοχή».

Ρωσία: Καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν από την Ουκρανία

Η Ουκρανία επιχείρησε να πλήξει το Κρεμλίνο με δύο drones κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε νωρίτερα η Ρωσία, κάνοντας λόγο για απόπειρα δολοφονίας του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο και δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία απετράπη από τη ρωσική αεράμυνα που εξουδετέρωσε τα drones.

Κατά το Κρεμλίνο, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ούτε και υλικές ζημιές στο κτήριο από τα συντρίμμια των drones.

Η Μόσχα προειδοποίησε με αντίποινα για την «τρομοκρατική», όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση. «Διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε όποτε και όπως κριθεί σκόπιμο» ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό