20.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Ουαλία πήρε βαθμό από την ανώτερη Ελβετία (Ι1-1)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ελβετία είχε τις ευκαιρίες, αλλά η Ουαλία ήταν αυτή που πήρε το βαθμό (1-1) στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Euro 2020, ματς με το οποίο έκλεισε η 1η αγωνιστική του Α΄ ομίλου.

Η ομάδα του Πέτκοβιτς ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, που διεξήχθη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, αλλά δεν ήταν αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να βρουν την ευκαιρία οι Ουαλοί και να πάρουν το βαθμό με το γκολ του Κίφερ Μουρ στο 74΄.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι Ελβετοί μπήκαν με ένα και μοναδικό στόχο: να «καθαρίσουν» την αναμέτρηση όσο πιο γρήγορα γίνεται, απέναντι σε μία ομάδα που παρατάχθηκε με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς.

Παρά τον πλήρη έλεγχο που είχε το συγκρότημα του Πέτκοβιτς στο πρώτο μέρος και τις ευκαιρίες που έχασε κυρίως με τον Σεφέροβιτς, δεν μπόρεσε να σκοράρει και οι δύο μπήκαν ισόπαλες στ΄ αποδυτήρια.

Το έκαναν με την έναρξη της επανάληψης και τον κορυφαίο της αναμέτρησης, τον Μπρελ Εμπολό. Επειτα από εκτέλεση του κόρνερ από τα δεξιά, ο φορ της Γκλάντμπαχ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, χωρίς ιδιαίτερη πίεση κάνοντας το 0-1.

Στη συνέχεια όμως η Ουαλία «αφυπνίστηκε», άφησε τον παθητικό ρόλο, κέρδισε μέτρα και άρχισε να πιέζει την άμυνα της Ελβετίας, ψάχνοντας για το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο ήρθε στο 74ο λεπτό με κεφαλιά του Κίφερ Μουρ.

Οι Ελβετοί προσπάθησαν στο φινάλε για το γκολ της νίκης, πολιορκώντας την εστία των Ουαλών και χάνοντας αρκετές ευκαιρίες.

Μάλιστα στο 85′ ο Μάριο Γκαβράνοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά τελικά καταχωρείται ως πρώτος παίκτης στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που το γκολ του ακυρώνεται με τη χρήση του VAR, ως οφσάιντ.

Οι συνθέσεις:

ΟΥΑΛΙΑ (Ρόμπερτ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς, Ρόντον, Ντέιβις, Μέφαμ, Μόρελ, Άλεν, Ράμσεϊ (90′ Αμπάντου), Τζέιμς (75′ Μπρουκς), Μουρ, Μπέιλ.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Σαρ, Ακάντζι, Εμπαμπού, Ροντρίγκες, Τζάκα, Φρόιλερ, Σακίρι (66′ Ζακάρια), Σεφέροβιτς (84′ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό