19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η ονομαστική στοχοποίηση δικαστικών, εκφεύγει του δημοσιογραφικού καθήκοντος

Ειδήσεις Ελλάδα

Απάντηση σε ανάρτηση του εκδότη και δημοσιογράφου της εφημερίδας Documento, K. Βαξεβάνη που αφορά υπόθεση που εκκρεμεί στην ανάκριση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, δίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τονίζοντας ότι η ονομαστική στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών, εκφεύγουν του δημοσιογραφικού καθήκοντος, που θα έπρεπε να είναι η ανάδειξη της αλήθειας και όχι η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. 

Η ανακοίνωση της ΕΔΕ

«Με αφορμή ανάρτηση γνωστού δημοσιογράφου- ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης σχετικά με υπόθεση που εκκρεμεί στην ανάκριση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και καταφέρεται με προσβλητικές εκφράσεις κατά της ανακρίτριας και των εισαγγελικών λειτουργών που την χειρίστηκαν, υπενθυμίζουμε ότι οι δικαστές και εισαγγελείς ασκούν τα καθήκοντά τους και διαμορφώνουν απροσωπόληπτα την κρίση τους, με βάση το νόμο και τα στοιχεία κάθε δικογραφίας, τα οποία δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό λόγω της αρχής της μυστικότητας. Ως εκ τούτου αθέμιτες υποδείξεις και ατεκμηρίωτα υπονοούμενα για την κρίση τους, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η αναγκαία νομική γνώση για τα όρια εντός των οποίων οφείλει να κινείται η  Δικαιοσύνη, όπως οι προϋποθέσεις και οι συγκεκριμένοι όροι επιβολής προσωρινής κράτησης, καθώς και η ονομαστική στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών, εκφεύγουν του δημοσιογραφικού καθήκοντος, που θα έπρεπε να είναι η ανάδειξη της αλήθειας και όχι η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης».  

Σημειώνεται ότι πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει για το θέμα, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ,, με τον Νίκο Φίλη να αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «Ως δημοσιογράφος και βουλευτής, αποδοκιμάζω τη μεθόδευση σε βάρος των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου».

Όπως σημειώνει, οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη «που υποκινήθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, με το πόρισμα που ψήφισαν στην προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο Νοβάρτις. Πρόκειται για μια δίωξη με πολιτική σκοπιμότητα».

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Οικονόμου,  λίγη ώρα αργότερα ήταν ότι «Ο κ. Τσίπρας επιλέγει ενσυνείδητα, με ένα εξαχρειωμένο και επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας άρθρο του στο Documento, να στηρίξει πολιτικά και ηθικά την επίθεση Πολάκη στην ελληνική δικαιοσύνη, με αφορμή την κλήση του κ. Βαξεβάνη προκειμένου να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για μια σειρά από σοβαρές αξιόποινες πράξεις».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό