20.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η ομορφότερη Νεράιδα της Ελλάδας με την ασύγκριτη θέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Ένα ξεχωριστό χωριό όχι μόνο λόγω του ονόματός του αλλά και λόγω της θέσης του καθώς προσφέρει πανοραμική θέα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Ο λόγος για το χωριό Νεράιδα που βρίσκεται στη δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στο δήμο Σερβίων – Βελβεντού στην Κοζάνη. Οι εικόνες από ψηλά είναι εντυπωσιακές μιας και σου δείχνουν την πανοραμική θέα που διαθέτει το χωριό προς τη γέφυρα Σερβίων και την λίμνη Πολυφύτου.

Η Νεράιδα Κοζάνης, λοιπόν, είναι ένα πολύ όμορφο και τουριστικό πλέον χωριό που έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία να διηγηθεί σε όσους την επισκέπτονται. Πρόκειται για ένα χωριό το οποίο έχει περάσει αρκετές και δύσκολες καταστάσεις αλλά σήμερα στέκει περήφανο προσφέροντας τη μοναδική του θέα σε όσους βρεθούν εκεί. Πρόκειται για έναν παραλίμνιο οικισμό ο οποίος βρίσκεται ψηλά στο λόφο της Νεράιδας και στα όρια με την περίφημη γέφυρα.

Το χωριό βρισκόταν παλιότερα αλλού αλλά με την κατασκευή της τεχνητής λίμνης και την δημιουργία του φράγματος, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να μετεγκατασταθούν.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά καθώς μερικά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1974 το χωριό διαλύθηκε ξανά. Οι κάτοικοι λαμβάνοντας πολύ μικρές αποζημιώσεις αναγκάστηκαν να αναζητήσουν για τρίτη φορά νέο τόπο. Αρκετοί από αυτούς εγκαταστάθηκαν στο σημερινό λόφο της Νεράιδας, καθώς και στο Πλατύ Ημαθίας, στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στην Κοζάνη ενώ υπήρξαν αρκετοί που ξενιτεύτηκαν, όπως αναφέρει το exploringreece.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό