25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Η Ολυμπιακή Ημέρα θα είναι ξεχωριστή

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, ενόψει της αυριανής Ολυμπιακής Ημέρας, τόνισε τη σημασία των Αγώνων του Παρισιού 2024 για την έμπνευση του κόσμου για άσκηση.

Τέσσερις εβδομάδες πριν από την τελετή έναρξης, ο Γερμανός αξιωματούχος προσκάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην καμπάνια «Let’s Move».

«Οι αθλητές που προετοιμάζονται για το Παρίσι θα εμπνεύσουν και θα ενθαρρύνουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αποκτήσουν περισσότερη κίνηση στη ζωή τους, κάνοντάς τους πιο υγιείς, καλύτερους και πιο χαρούμενους. Είμαστε πολύ ευγνώμονες που μπορούμε να συνεργαστούμε ξανά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας γι΄ αυτή την πολύ σημαντικό καμπάνια», δήλωσε ο Μπαχ.

«Η εφετινή Ολυμπιακή Ημέρα είναι πολύ ιδιαίτερη, ενόψει του Παρισιού 2024. Οι εορτασμοί θα δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για εξαιρετικούς Αγώνες.

Αθλητές, φίλαθλοι, ολόκληρη η Ολυμπιακή κοινότητα προσβλέπουν σε μια πιο περιεκτική, πιο αστική και βιώσιμη διοργάνωση. Οι πρώτοι Αγώνες με πλήρη ισότητα των φύλων. Οι πρώτοι ευθυγραμμισμένοι, από την αρχή μέχρι το τέλος, με τις μεταρρυθμίσεις της Ολυμπιακής Ατζέντας».

Η Ολυμπιακή Ημέρα, που καθιερώθηκε το 1948, είναι η παγκόσμια γιορτή του Αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότητας και λαμβάνει χώρα στις 23 Ιουνίου για να τιμήσει την ημέρα ίδρυσης της ΔΟΕ το 1894, από τον Πιερ ντε Κουμπερτέν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό